Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tarlós mikorra tervezi a...

Tarlós mikorra tervezi a buszközlekedés kiszervezését?

Figyelt kérdés
Legutóbb is sikerült kifognom egy buszt, ami két megálló után lerobbant. Nem tudom, meddig mehet ez így tovább.
2011. febr. 13. 16:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Remélem soha. Ha kiszervezik, még szarabb lesz, hidd el. Most is elég sok vonal ki van szervezve és azokkal a járművekkel is közel annyi probléma van. Ők még érdekeltek is abban hogy minél kevesebbet költsenek a járművekre mert abból van a profitjuk...
2011. febr. 14. 11:06
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, ennél rosszabb már nem lehet. Egy próbát megér.
2011. febr. 14. 21:40
 3/4 anonim ***** válasza:
De, lehet. Hidd el.
2011. febr. 14. 23:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Ahoj!

Azért az előbbiekkel vitatkoznék, mert nem teljesen igaz, amit írtak. Igen vannak problémák a kiszervezett vonalakkal, de azok javarészt azért merülnek fel, mert az Alfa buszok beszerzése egy politikai kényszer volt mind a Nógrád Volánra, mind a VT-re, egyikük sem ezt akarta idehozni.

Amúgy a kiszervezésről csak annyit, hogy amúgy kevesebbe kerül a vonalak üzemeltetése, mintha a saját garázsból adják ki a járműveket, akkor talán érdemes elgondolkozni egy két apróságon:

- ha a BKVs önköltséghez képest 2/3-ad áron képes a magánvállalkozó közlekedni, mi kerül annyib az anyacégnél?

- ha a magánvállalkozó nem járatja a buszt és bevételkiesése, rosszabb esetben kötbérkötelezettsége van, akkor miért is akarna rossz buszokkal forgalomba állni?

- miért baj az, hogyha a buszok csak azt a karbantartást kapják, ami kell is nekik és csak annyit számolnak el erre, ami valódi költség (nem pl. hibátlan busz javítási költségére szereznek be extra pótalkatrészeket etc.)

- miért kell egy szolgáltatónak csak azért rossznak lennie, mert nem állami tulajdonú?

- miért lenne a személyszállítás veszteséges? OrangeWaysről hallottál már? tájékozódj mielőtt válaszolsz.

A mikor jó kérdés, ha jól emlékszem 2012-ben lejár a BKV egyetemes szolgáltatói szerződése, úgyhogy ha jól tudom akkor vagy a világvége jön el, vagy a vállalkozók által üzemeltetett vonalak. Bevallom nekem pl. a VT-s MAN buszokkal nincs bajom, és kevesebbet látok megfekve mint BKV-s Volvót...ami gáz az az Alfa Busz. Azok átgondolatlan termékek, a török occsóMAN is jobb választás azoknál. Úgyhogy igen, mi fizetjük, és ha lehet fizessünk kevesebbet ugyanazért vagy jobb szolgáltatásért.

2011. febr. 21. 02:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!