Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen tanulmányok kellenek a...

Milyen tanulmányok kellenek a MÁV felsővezetékszerelői poszthoz?

Figyelt kérdés
Villanyszerelőnek tanulok, de még nem fogalmazódott meg bennem semmilyen szűkebb témakörre. Mit kell tennem, ha felsővezetékszerelő akarok lenni? Milyen iskolákba kell mennem?
2011. febr. 13. 07:53
 1/8 anonim ***** válasza:

Segít a vasút szakirányú tanfolyamokkal, ha megelégszel a fizikai munkakörrel.

Alállomásokra kapcsolási joghoz, már elektrikus még inkább mérnöki végzettség illik.

2011. febr. 13. 10:48
 2/8 A kérdező kommentje:
értem, és ti ajánlotok valamit, hogy milyen szakmai orientáció felé menjek tovább? Riasztóberendezés telepítőre gondoltam még, vagy internet-kábeltévé beszerelőre, esetleg épület vag hálózatvillamosságra
2011. febr. 13. 12:37
 3/8 anonim ***** válasza:

Nos, bármelyik fehér kesztyűs munka, kivéve a hálózatszerelést.

Rokon szakmák, nem is értem miért oktatják külön. Persze a legnagyobb üzlet az OKJ-s szakképzés.

Vasúti (BKV) stb. felsővezetékekkel bánni kemény fizikai munka kN-os erők, tonnás súlyokkal feszített rendszerek. Nem is ajánlom, csak elhivatottaknak.

2011. febr. 13. 13:35
 4/8 A kérdező kommentje:
akkor marad a biztonságtechnika, abban van a pénz. Riasztó mindenkinek kell:)
2011. febr. 13. 17:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem a nagypapám villanyszerelő volt a vasúton, és ipari iskolát végzett villanyszerelő végzettséggel még '58-ban. Akkor elment a vasútra dolgozni és ott dolgozott egészen a nyugdíjig. Ők foglalkoztak felsővezeték szereléssel, de emelett sorompók bekötésével, szemaforok szerelésével stb..
2011. febr. 13. 17:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Nekemis apum a MÁV nál dolgozott, mint biztonságtechnikai szerelő. De akkor még annyira nemérdekelt a dolog, mára meg már sajnos meghalt.
2011. febr. 13. 17:50
 7/8 anonim ***** válasza:

A MÁV-nál, BKV-nál a "biztonságtechnikai szerelő"-t

vasúti biztosító berendezés műszerésznek, azaz bizt.ber.-esnek nevezik.

Éppen változnak a FEOR számok besorolások.

Vannak már full számítógép agyú bizt.ber.-ek ,ám ezek külsőtéri jeladói, tengelyszámlálói, váltóhajtóművei is

mocskosak, olajosak... és ítéletidőben is ki kell menni zavar elhárításra.

Nekem tetszik, csinálom, de ajánlani csak az olajat és rozsdát is bíróknak merem.

2011. febr. 14. 08:36
 8/8 A kérdező kommentje:
És ehhez milyen szakképesítés kell?
2011. febr. 14. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!