Önéletrajznál melyik kerüljön előre, a szakmai tapasztalat vagy a tanulmányok és egyebek ( számítógépes ismeretek, nyelvismeret stb. )?
Nálam: iskolák, szakmai gyakorlat, munkatapasztalat, nyelvek, és "egyebek" (itt volt a számítógép, jogsi, stb.)
Dicsérték az önéletrajzom, és sok helyre behívtak.
Szerintem annyira nem kell sablon-szerűnek lennie, nyugodtan írd olyan sorrendben, ahogy te logikusnak gondolod! Egy kicsit hadd legyen már egyedi is, végül is ez (is) lenne a lényege a dolognak. :)
Ja és nem ajánlom az egyedit. Van több tipus, általában megvan hová milyet kérnek/célszerü. Ha beadod egy komoly állásra és "összevissza" van írva, akkor az elsö, amit megállapítanak rólad, hogy a prezentációs- és írásképességed nem jó, tehát fontos levelezéseket nem bízhatnak rád.
Most hozta be hozzánk egy kislány az önéletrajzát. A fejlécet idézném: Önéletrajz-sablon
alul meg "hely, dátum" :D
Attól, hogy nem mindenben követtem a "trendet" (pl. a nyelveket külön írtam, stb.) még miért ne lehetne rendszerezett?
Nem csak egyféle logika létezik... Utálom azt, hogy manapság mindenki csak sablonokban tud gondolkodni.
Ügyvédjelölti állás mennyire számít komolynak?
Ott kifejezetten értékelték mindig, hogy egyedi kicsit. Kb. mindenhol megdicsérték... De mindegy amúgy, majd a kérdező eldönti, hogyan csinálja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!