Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Most ti mit csináltatok volna...

Most ti mit csináltatok volna egy ilyen 'öregasszonnyal'?

Figyelt kérdés

Hazaküldtek a suliból pénteken, mert rosszul éreztem magam, a 12.00-kor induló busszal jöttem haza (vidéken), és senki nem volt rajta, csak idős emberek és néhány kollégista (lehet, hogy lógósok, de minket is volt, hogy hazaengedtek 4. óra után, mert az 5-6. elmaradt). Tanúja voltam, hogy nénike húzósszatyorral majdnem elsőnek szállt föl, aztán nem ült le - ! - hanem beállt az ajtóba. A buszon kb. öten-hatan álltak. Miután elindult a busz, a néni odajött, hogy 'kislyányom, aggyad már át a helyedet, mert én nem bírok mán állni!'

Mondtam, a tőlem telhető legudvariasabban, hogy tessék szíves lenni mást megkérni, mert én nem érzem jól magamat. Erre a néni stílust váltott, és a félórás buszutat végigüvöltötte velem, hogy ez milyen olcsó kifogás, ezt bárki mondhassa, és én milyen bunkó kölyök vagyok. Én meg közben azt hittem lehányom. De még a többi idős ember is mondta neki, hogy hagyjon már, és állítson fel mást. De a néni csak kitartott az üvöltözésben, inkább nem ült le egész úton, pedig volt, aki felajánlotta neki a helyet, már akkor, amikor én mondtam, hogy rosszul vagyok.

Nem lehetne valahogy likvidálni? Vagy nem volt igazam?

14/l

2011. jan. 24. 16:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
72%
igazad volt, csak sajnos sok öreg azt hiszi, hogy a kor nekik valami + jogaik vannak... persze tisztelet a kivételnek amúgy én is koleszos vagyok s pont ezért szoktam bedugni a fülest, hogy elkerüljem a hasonló helyzeteket.
2011. jan. 24. 16:34
 2/17 anonim ***** válasza:
70%

Legközelebb hányj bele a szatyorjába, akkor elhiszi hogy tényleg rosszul érzed magad.

Az ilyenekkel amúgy nem tudsz mit csinálni, annyit csináltam volna a helyedben hogy átadom a helyem és keresek máshol ülőhelyet, de ha azt írtad hogy alig voltak a buszon, akkor nem tudott volna leülni máshova?

2011. jan. 24. 16:35
 3/17 anonim ***** válasza:
77%

Unatkozik.

Az ilyenekre rá kell hagyni, nem tudsz mit csinálni.

Egy időben KöKiről a Népligetig metróztam reggelente. Majdnem naponta találkoztam egy bugyuta nővel (kicsit elmebeteg lehetett), és iszonyatos hangerővel szólt be véletlenszerűen embereknek. A férfiakat szidta, a fiatal nőkre irigykedett, azokat is mindennek lehordta.

Ha valaki visszaszólt neki, ő volt felháborodva... Ha nem reagál rá az ember, előbb beleunnak, jobb taktika nincs, erőszakos meg te ne legyél, nem vezet semmire!

2011. jan. 24. 16:35
 4/17 anonim ***** válasza:
67%

Nem volt igaza, de ezzel nem tudsz mit kezdeni. Vannak ilyenek! Én azt mondom, hogy tisztelettel kell bánni az idősekkel, meg segíteni rajtuk, de van közöttük is 1-2, aki nem értékeli! Ez kb. olyan, mint amikor múltkor álltam a boltban a kasszánál, egy tejföl volt nálam. Siettem így is dokihoz. Egy néni majdnem teli kosárral kérdezi,hogy magam elé engedném-e. Ugyanilyen tisztelettudóan mondtam,hogy sajnos most sietek az orvoshoz. Erre elkezdte mondani a magáét, a pénztáros nő megunta és beszólt, hogy persze, mert egy nyugdíjasnak annyi dolga van, sietnie kell. Na akkor csöndben maradt! Nem éreztem magam bunkónak!

Múltkor a buszra szállt fel egy néni és képes volt egy kb. 8. hónapban lévő kismamát felállítani a helyéről, mert ő közel akart ülni az ajtóhoz, nem volt jó a szabad hely kb. két méterrel arrébb!

2011. jan. 24. 16:38
 5/17 anonim ***** válasza:
63%

Nálunk az idősebb korosztály két kategóriába van osztva.

1. aranyos mami, kedves papi.

2. vén szipirtyó, gonosz nyanya, vén f@sz.

A férfiakra kevesebb a jelző, mert kevésbé rosszindulatúak, mint a nőtársaik.

Na, te kifogtad a 2. kategóriába tartozót.

Nekem terhesen kezdett el ugyanígy pattogni egy nyannyer, ülve nem látszott a pocakom, ölemben volt a táskám. Ráadásul volt ülőhely hátul, de neki az én ülésem kellett volna, mert ő ott szokott ülni. Mindez helyi buszjáraton. Felálltam, és úgy leugatták az utastársak a fejét, hogy nem győzött lapítani. Hogy üljek vissza, majd ő áll, hát nem látta, hogy terhes vagyok. Annyit válaszoltam, arrébb tudok menni még pár lépést a másik ülőhelyig, még nem indult el a szülés. Poén: a 2. megállónál leszállt:D

2011. jan. 24. 16:42
 6/17 anonim ***** válasza:
37%
16:42 vagyok. Hát előttem is hasonló esetet írtak. Vicces.
2011. jan. 24. 16:44
 7/17 anonim válasza:
67%
Sajnos sok ilyen van, az én tapasztalataim szerint a fiatal 16-25 körüli fiúk a legudvariasabbak, pedig őket szidják a legjobban. A legrosszabbak pedig a 50 körüli férfiak és az öregasszonyok.
2011. jan. 24. 17:03
 8/17 anonim ***** válasza:
61%

engem gipszben levő lábban próbált felállitani a nagyanyó,olyan helyijáratos buszon,amiből 3 percenként (tényleg 3) jön,ha annyira ülni akar, a következő biztos üres (ezen is volt,de csak háttal)

Alapjáraton kismamáknak,bottalközlekedőknek átadom a helyem,de gipszes lábbal? szitkozódott egy sort,majd leült háttam,és leszállt a teszkónál...

másik kedvencem amikor az anyuka a 4-5 éves gyereknek akarja a helyet...ne már hogy egy gyerek ne birjon 10 percet állni...múltkor "jó2 hangulatban kapott el az egyik,megmondtam szépen,hogy remélem gyógytornára viszi ha már ennyire szar a gyerek állóképessége...

2011. jan. 24. 17:04
 9/17 anonim ***** válasza:
67%

A nagyik taplók, ehhez már hozzászoktam.

De a kisgyerekes történet kapcsán eszembe jutott annak fordítottja. A múltkor felszállt egy nő egy alig 1,5-2 éves gyerekkel és megkért, hogy átadnám e a helyemet. Nyilván átadtam, mert egy ennyi idős még nem nagyon tud kapaszkodni. Erre leült a nő, a gyereknek meg mondta, hogy fogja a kezét, nehogy elessen -.- Na hát alapból szókimondó ember vagyok, de ezt úgy megosztottam, hogy csak pislogott. Végül ölébe vette a gyereket.

Az öregeknél azt bírom amúgy nagyon, amikor egymással vesznek össze. Volt amikor az egyik lerángatta a másikat a vonatról, hogy ne tolakodjon :D

Jajj, én már annyiszor megfogadtam, hogy hacsak nem lesz semmi extra komoly bajom, akkor még 80 évesen is állni fogok a buszokon!

2011. jan. 24. 17:13
 10/17 anonim ***** válasza:
0%

Nem volt százas az öregasszony. Régen nem volt mindenkinek érettségije, sokszor még 8 általánosa se így nem is csoda hogy megragadtak egy bizonyos szintem. A másik dolog meg hogy sok idős olyan mint egy gyerek. Hisztisek, sértődékenyek, főleg az öregasszonyok.

Igazad volt, de ha beszólsz neki akkor még jobban kiabál.

2011. jan. 24. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!