Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Elfogadják, ha felnőtt bérletr...

Elfogadják, ha felnőtt bérletre a diákigazolványom számát írom?

Figyelt kérdés
2009. jan. 31. 11:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Abból ne nagyon indulj ki, hogy a ti környéketeken hogy járnak, mi van, ha olyan helyre kell menned, ahol gyakrabban járnak, vagy esetleg véletlenül felétek is megjelennek? Jó anyukádnak, hogy kap, az én anyukám is közalkalmazott (Pesten tanítónő), és évek óta nem kapnak BKV bérletet (de azért az osztályt vigyék ide-oda).

Ha van érvényes diákigazolványod, arra minden jogviszonyban álló diák kap matricát, ha meg már nem vagy jogosult, 500Ft-os felnőtt bérletigazolvány költségén nem múlik semmi, ennyin nem érdemes spórolni, főleg, ha azt nézzük, hogy ha véletlenül mégis elcsípnek, a büntetés sokkal nagyobb összeg, amit közalkalmazotti bérből (nem tudom, neked van-e munkád) nem biztos, hogy olyan egyszerű fizetni.

Itt nézd át, mielőtt ilyennel bliccelsz, szerintem 500Ft nem a világ, ha már a bérletet kapjátok:

[link]

2009. febr. 2. 16:18
 12/16 anonim ***** válasza:
80%
Miután a kérdésfeltevésben diákigazolvány szerepelt, így úgy gondoltam, a diákbérlet érvényességéről érdeklődik a kérdező, ezért mindenkinek nagyon köszönöm, aki lepontozta a válaszomat, bár előtte nem ártott volna az illető(k)nek utánanézni, hogy mennyiben is írtam hülyeséget. Ugyanis a BKV a diákok bérletszelvényét úgy fogadja el, ahogy az általam megjelent. (Csak a bérletszelvény hátulját kell(ene) elolvasni.)
2009. febr. 3. 13:47
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
13:47 A kérdező FELNŐTT bérletre akar DIÁKIGAZOLVÁNY számot írni, ezt pedig NEM LEHET. Anyukája kapja a felnőtt bérletet, azt akarja ő használni diákigazolvánnyal.
2009. febr. 3. 16:03
 14/16 A kérdező kommentje:

előző hozzászólónak: így van

előző előttinek: én biztos nem pontoztalak le

2009. febr. 3. 22:23
 15/16 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem simán lehet diákigazolvány számot ráírni. Ez azért elég extrém eset, hogy teljes árú bérletet használ valaki és érvényes diákigazolványa van. Jó eséllyel erről a szabályzat se fog írni semmit, hisz nem feltételezi, hogy van olyan "marha" aki drágábban vesz valamit, amikor vehetné olcsóbban is.

Kedves kérdező:

Az nem működhet, hogy keresel magadnak egy embert, aki amúgy is rendszeresen vesz bérletet és neki eladnád ezt a felnőtt bérletet? Te meg vennél magadnak olcsóbbért egy diákot és talán még némi pénz is maradna belőle. Biztos van valami ismerős, akivel le lehet ezt rendezni...

(Egyébként én diákbérletemre sok éve nem írok semmilyen számot. Még egyszer nem kötöttek belém, pedig a sok év alatt azért találkoztam már egy néhány BKV ellenőrrel. Mostanság meg ugye naponta a metrós új módijuk miatt.)

2009. febr. 6. 03:34
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Minek kockáztatsz? Pár száz forint egy fényképes igazolvány, képzeljétek még vidéken is van ilyen (ahogy valaki írta, Miskolcon 39 féle autóbusz és villamos járat van, én miskolci vagyok és nekem Budapest a vidék.)

Megveszed, ráírod, ebbe hiba nincs. Pár 100 forint, de a bünti több.

2009. febr. 9. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!