Milyen végzettség kell a buszsofőrnek?
Én is hallottam olyat,hogy kell érettségi.Mégpedig azért,mert a sofőröknek pénztárgéppel kell dolgozniuk,és sokszor kell számlád adni a jegyről,illetve bérletről.Már néhány éve is volt erről szó.
Akkor azt mondák,hogy a már dolgozó sofőröktől nem követelik meg,de az újakat csak érettségivel veszik fel.
Nem tudom,hogy ebből lett-e valami mára.
Én az egyik haveromtól hallottam ezt,aki a Kunság volánnál van.Ez kb 4 éve volt,azóta se hallottam ilyet.Azért nem mertem biztosra mondani,hogy ez elmélet volt csak,vagy be is vezették.
Na nem baj,ennek csak örülök.Lehet,hogy buszozni is fogok egyszer. :)
Kedves Kérdező,
mégis milyen buszsöfőr végzettségére gondolsz konkrétan?
BKV?
Volán?Melyik?
TSZ munkás járat?
Nemzetközi menetrendi járat?
Zártajtós turista?
Nagyon tág határok között mozognak az előírt végzettségek.
Egy borsodi falu és a disznótelep közti melósjáratra elég lesz a PAV-II , D
A legtöbb menetrend szerint működő társaság kérni szokta a saját tanfolyamainak elvégzését (pl: BKV, Volánok)
Én nemzetközi turistában vagyok otthon.
Itt az alapok mellé kérik a nemzetközi jogsit,GKI kártyát, érettségit vagy diplomát, nyelvismeretet (német v. angol) ,valamilyen gépjárműves végzettséget, és digitális gépjárművezetői kártyát.
Ja, és a legfontosabbat: jó AETR ismeretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!