Buszsofőrnek elég egy iskolalátogatási igazolás hogy diákjegyet adjon?
Sulit váltottam, és a régi diákom le kellett adnom. Az új diákom viszont még nem jött meg....
Iskolalátogatásit ha kérek, az elég a buszsofőrnek hogy adjon diákjegyet?
És az ellenőr? az is beéri egy iskolalátogatásival?
Vagy ha ezek nem jók, akkor hogyan tudnék diákjegyet venni, ha nincs diákigazolványom...?
szerintem nem lesz elég. ideiglenes diákot kellett volna kérned.
a buszvezető és az ellenőr emberségén múlik, hogy elfogadja e szerintem.
.
Nem köteles elfogadni, így jogszerűen jár el ha nem ad kedvezményes jegyet. Az ellenőr is csak a kedvezmény igénybevételére jogosító igazolványt fogadja el. Az iskolalátogatási pedig nem az. Az iskolalátogatási csak azt igazolja, hogy az adott intészmény tanulója vagy, azt nem hogy jogosult lennél a kedvezményes utazási díjakra. Az iskoládat kell megkérni, hogy a közlekedési vállalatok részére jelezze az igazolványkészítés miatt kialakult helyzetet, és büntetés esetén mérlegelje azt. Így sok esetben érvényteleníthetik a kiszabott bírságot, de magát a büntetést nem kerülheted el, mivel az utazási feltételeknek csak érvényes okmányokkal felelsz meg.
Ha az iskola értesítése alapján sem mentesülsz a bírság alól, az teljesen jogszerű. Azt javaslom, az iskolában érdeklődj, vegyék fel a kapcsolatot ők, és ha nincs számodra kedvező megoldás, akkor meg kell fizetned a teljes árú utazási díjat, bérletet stb.. . Így még mindig olcsóbban jössz ki, mint a többbszöri bírságolással.
.
szinte biztos vagyok benne, hogy nem elég az iskolalátogatási. Az ellenőr emberségén múlik, hogy megbüntet vagy nem, de nem köteles beérnie az iskolalátogatásival. Az is lehet, hogy már a buszsofőr is elkéri a diákodat(van, amelyik nem ad csak úgy diákjegyet, hanem meg kell mutatnod a diákig-t) és ha mondod, hogy nincs csak iskolalátogatásid, akkor nem ad diákjegyet.
Érdeklődj a sulidnál és a buszmegállóban az információnál, hogy ha nincs diákod, de iskolába jársz, mi a teendő.
(nem akarlak elkeseríteni, de hallottam már olyanról, hogy vki elkezdett egy új iskolát, még nem kaptam meg az új diákot, a régi meg lassan lejárt. Amikor már lejárt a régi és még nem volt a kezében az új diák, addig egész jegyet kellett vennie.)
Ahham, értem.
Egyszeri alkalom lesz ez a buszozás, ezért nemhiszem hogy belemegyek a huzavonákba, kifizetem a teljes árat (holnap megyek ,tehát már időm sem lenne nagyon :S)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!