Budapest-győr busszal?
Gyengébbek kedvéért: a 140 km-es jegy ugyanannyiba kerül a volánon és a mávon is.
Írd csak be a teljes árú jegyet Volánra, meg Mávra, pl Budapest-Esztergom távra. Hoppá, melyik lesz az olcsóbb?
Neked megy az értő olvasás kedves utolsó?
A kérdező Budapest-Győrt kérdezett, ahol MINDKETTŐ (ismétlem, mindkettő) szolgáltató 140 kmá-es jegyet ad.
Ez teljesáron MINDKETTŐ ismétlem mindkettő szolgáltatónál teljesáron 2480 forintba kerül egy úton.
DE, a MÁV ad neki péntektől-vasárnapig további 33% kedvezményt. ISMÉTLEM: ezt csak a MÁV adja. Így jegye 1660 forintba kerül.
Kérdés (ezt már az 5.-.eseknek is így teszik fel):
Melyik olcsóbb, ha busszal megy ugyanolyan távon, 2480 forintért, vagy ha vonattal megy 1660 forintért?
Azt senki nem forszírozta, hogy vannak viszonylatok, ahol díjszabásilag a volán nyer, de épp ellenkezőleg, van ahol a MÁV nyer. kb 50-50 az aránya. Nem állítottam, hogy a máv mindig olcsóbb, de a kérdező viszonylatában igen, a MÁV az olcsóbb.
Érthető volt?
Ahoj!
Attól függ mi egyébbel rendelkezel, mert lehet, hogy a kényelem megér egy kis gondolkodást. Ha van BKSZ bérleted, akkor Kelenföld a kiinduló pont, amúgy a Kelenföldi buszállomáson is lehet elővételi jegyet intézni a buszhoz, én is ott vettem.
A vasút Kelenföldről díjszabásilag hosszabb, mint a Sasadi úttól buszozni, így ezen a távolságon a busz olcsóbb. Mindkettőnek van előnye-hátránya. A menetidő kb. azonos, kb. egy helyre érkeznek Győrben és Bp.-en is, a buszon van Wifi, a vonaton meg több a helyed (bár egy 1:40 perces út busszal ülve simán kibírható). A 33%-os kedvezményt csak a vasút adja, valamint a vonatra semmilyen elővétel sem kell és ha nem IC-vel vagy RailJettel mész (Győri gyors a Keletiből), akkor az egyesített bérlettel még tudsz vágni is a km-en.
Jó utazást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!