A kettes vagy hármas metró sínei közé beesve mi történik?
Régóta gondolkozom rajta, hogy ha a sínk közé beesünk, túl lehet élni? elég nagynak tűnik az ott levő lyuk :)
köszi
Nem tom én iss pont az elöbb gondolkoztam el rajta, hogy vajon el lehet e férni egy vonat alatt.
Viszont az öngyilkosjelölteknek annyit mondanék úgy dióhélyban, hogy dobják el a papírjaikat s úgy tegyék a dolgukat hogy ne kelljen azonosítani őket.
Azt még meg tudom érteni hogy nem bírja a dolgokat de legalább a szeretteit ne tegye már tönkre.
"Bár a sínekben vezetik az áramot, szóval ha rosszul esel, akkor így jártál."
nem. egy sínben, a harmadikban, ami a megállóknál már a peron takarásában van alatta. ott, ahol a felszinen jár a metró, ott lehet látni. műanyag fétető van rajta és porcelán szigetelőkön áll. ha ahhoz hozzáérsz, akkor reszeltek, de a másik kettőt nyugodtan lehet tapogatni.
Ma 10:18
Csak a szeretteit ne tegye tonkre? Mi van a metrovezetovel? Hidd el, o benne is megmaradna egy egesz eleten at, soha nem tennel tul magat ezen, tonkre menne az elete, csak azert mert egy idiota szorakozott.
a "lyuk"-at életmentő ároknak hívják, és a szélessége és a mélysége is egy átlagos felnőtt méretéhez van igazítva. A metró alkatrészei ráadásul magasabban is vannak mint az árok teteje, mert ügye a sínnek is van egy magassága + kerekek, tehát a beesett ember felett még bőven van hely.
Egyébként ha valamelyik utas látja hogy beesett valaki, és meghúzza az állomáson levő áramtalanító kapcsolót, akkor rögtön elmegy az áram, és a metró vészfékez (ha éppen jön).
Minden állomáson vannak peronőrök, ha észreveszik hogy beesett valaki, ők nyomják meg a "peronvész" nevű gombot, ami szintén azonnal áramtalanít.
Az áram a "harmadik sínban" megy, és a két sín amin a metró halad a test. Így tehát elvileg áramütésben csak akkor hallhatnál meg, ha beesel, és úgy hogy a harmadik sínre(ami a peron alatt van) + a két sín közül valamelyikre egyszerre! Ez gyakorlatilag lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!