Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek mi várható?

Szerintetek mi várható?

Figyelt kérdés

Most kezdik mondogatni a hírekben meg mindenhol, hogy nagy havazás és még nagyobb fagy várható a következő napokban, hogy a kocsisok nagyon vigyázzanak, csak ha nagyon fontos dolguk van, akkor induljanak útnak, ugyan ez vonatkozik a buszokra is.

Na most a barátnőm Szegeden lakik és már 2 hónapja tervezzük a találkozást, már mindketten nagyon várjuk és úgy terveztük volna, hogy vagy pénteken/szombaton/vasárnap leutaznék vonattal Szegedre. Anyukámmal is már százszor megbeszéltük hogy így lesz egy napig az ottlétem, hogy ne aggódjon ennyire miattam, erre ma este jön haza és közli, hogy nem fog összejönni a lemenetelem, mert nagyon jegesek lesznek a sínek és még ott ragadhatok a vonaton meg más ilyen finomságokat. Engem ez nagyon szíven ütött, mert ha az ember már 62 napja tervez valamit és szeretné is, hogy sikerüljön, azért nehogy már egy ilyen kis fagy tönkretegyen mindent. Mondtam is neki, hogy nem neki kell leutaznia, hanem nekem, meg hogy nem lesz semmi bajom, ha esetleg késik a vonat meg ilyenek, meg hogy ha egyáltalán meg sem engedi, hogy felszálljak rá, honnan tudja biztosra, hogy gond lesz?

Ebben kérném pár okosabb ember segítségét, hogy szerintetek pénteken és a hétvégén milyen lesz az időjárás Budapest és Szeged között, illetve hogy érdemes-e elindulnom, vagy hogy valami nyugtatást mondjak anyámnak, mert ezt nagyon szeretnénk mindketten a barátnőmmel és nagyon rossz lenne, ha anyám miatt nem jönne össze.. :/

Köszi előre is a segítségeteket, további szép napot!

2010. dec. 28. 18:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Meg miért kellett neked szegedi lány? Keress inkább egy budapestit. Hisz így, hogy 2 hónap eltelik találkozások között, az nem egy normális kapcsolat. Vagy ez lesz az első? Amúgymeg nem kell aggódnod, nincs akkora katasztrófa, felszállsz egy buszra, aztán az elvisz. Az 5-ös úton fogsz végigmenni vele, szoktam azon az úton sokszor járni autóval, nem olyan katasztrófális a helyzet. Az egy jó forgalmas út, ennélfogva nem marad meg rajta a hó, mint mondjuk egy parkolóban.
2010. dec. 28. 18:28
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem a vonat nélküled is elindul, de busszal,kocsival én se mennék. Max. késel, annyi bajod lesz,de az valószínű :)
2010. dec. 28. 18:30
 3/11 A kérdező kommentje:
14 vagyok és azért nem kerestem Budapesti lányt, mert ugye alapból még fiatal vagyok, szóval még nem volt rá sok alkalmam és eddig meg senkivel nem tudtam rendesen megismerkedni itt budapesten.. A szerelem meg csak úgy jön, nem lehet behatárolni.. És most jöhet a szöveg, hogy dehát én még kicsi vagyok, és hogy nem kell ilyen korban még a szerelemről beszélni, de engem nem érdekel én akkor is szeretem akármennyire is "kicsike" vagyok, és ezt én tudom..
2010. dec. 28. 18:31
 4/11 A kérdező kommentje:
igen pontosan én is így gondolkozok vonatügyileg, mert most ha kések fél órát nincs oda a világ, nem tudom miért kell ez így mindig felkapni -.-
2010. dec. 28. 18:33
 5/11 anonim ***** válasza:

A vonatnak nem akkora katasztrófa a havazás, mint gondolod. A vonat a jeges sínen is elvan magának, csak a váltók befagyása okozhat gondot. Szokott is okozni, de több ezer, több tízezer ember túléli. Felveszed a kabátodat, fogsz egy termoszt, benne jó, forró teával, viszel magaddal egy könyvet és felülsz a vonatra. Budapest és Szeged közt fővonal van (100-as és 140-es), amit elég hamar működőképessé tesznek. Ráadásul ha valami miatt teljesen összeomlik a vonatközlekedés, akkor az IC-ket igyekeznek leghamarabb útjára indítani. Budapest és Szeged közt pedig van IC-járat. Vagyis nem kell félni, ha annyira nagy vagy már, hogy neked barátnő kell és Budapestről Szegedre udvarolsz, akkor lehetsz annyira talpraesett, hogy ne ijedj meg némi havazástól.

(tény, hogy a tömegközlekedés Magyarországon különösen problémás, de nem annyira katasztrofális, mint hiszed)

2010. dec. 28. 18:35
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezek megnyugtató válaszok, de miért kell minden hozzászólásban érződnie, hogy korai ez az egész :D.

Biztos vagyok benne, hogy ti is éreztetek már 14 éves korotokban szerelmet, még ha nem is volt az igazán, vagy az is volt, de tuti, hogy éreztetek.. Akkor most próbáljátok ezt ehhez kapcsolni, de ne érződjön mindenhol h korai korai korai, mert olyan idegesítő :D

2010. dec. 28. 18:39
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem az korai, hogy 14 évesen akarsz barátnőt. Hanem, hogy szegedit. Mi a francnak neked ilyen messze lakó lány. És ráadásul már így érzel iránta, hát marhajó, majd jól fogod magad érezni, ha mondja, hogy ez így nem jó, ritkán tudtok találkozni. Nem is tudom h függ össze nálad, hogy 14 vagy és ezért nem kell budapesti lány. Hát persze, tök egyértelmü, hogy 14 évesen 200 km-re lakó barátnő az igazi. Badarság.
2010. dec. 28. 18:46
 8/11 A kérdező kommentje:
Hát, hogy ha már ez van, most mit lehet tenni :/. Nabumm pont belé szerettem bele, ez ellen, már úgy sem lehet sokat tenni. Hogy ha meg tényleg nagyon reménytelen így, akkor persze nyilván szakítunk, de az most még nem áll fent..
2010. dec. 28. 19:09
 9/11 anonim ***** válasza:

Ahoj!

A vasútban lehet bízni, főleg Szeged felé elég hó és fagyérzéketlen a vonal (Ceglédig szinte nemrég fejezték be a teljes felújítást, Szegedig pedig mintaszerű állapotban van a pálya és az állomások is). Megfagyni, meghalni, egyebeket nem fogsz :) a vonaton mindig fűtenek télen, amíg csak van áram :D

Bízom benne, hogy szép élményekkel és emlékekkel gazdagosz Szegeden, mert a világ nem csak Budapestből áll :)

2011. jan. 10. 13:14
 10/11 A kérdező kommentje:
A találkozás megvolt, isteni volt nagyon élveztem és köszönöm nektek is a bíztató szavakat, legközelebb is alap h lemegyek, mert ilyen fagy biztos nem lesz és akkor viszont engednek :)
2011. jan. 17. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!