Csak nálunk vannak szétfirkálva, megrongálva a tömegközlekedési eszközök?
Szétfirkált metró, busz, villamos, üvegbe karcolt jelek, írások. Az ülések szétszaggatva stb.
Aki Használja a BKV-t az tudja miről beszélek.
Csak nálunk megy ez?
Külföldön normálisan néznek ki a tömegközlekedési eszközök?
Gondolok itt Német, Olasz, Spanyol országra, Angliára. Szóval európára.
"Első vagyok
Mit értesz firka alatt?"
Bár nem engem kérdeztél!
Tag: ocsmány firka, Graffiti: lehet néha műalkotás.
Tag: Részeg ember érces hangon énekel. Graffiti: Megasztáros énekel.-Van köztük jó produkció, de az első körökben sok a gyenge. Csak az a baj, hogy a rossz ének tart pár percig, vagy még addig sem, míg a firka ottmarad sokáig.
most a kérdező kérdésére az helyes válasz: minden országban rongálják a közlekedési eszközöket csak legfeljebb nem annyira és azokat is hamarabb felújítják
egy nyugati ember is annyit szemetel mint egy keleti ember csak nyugatob feltakarítják a szemetet akár percenként és az a különbség
A graffitit mint műalkotást akár még el is tudnám fogadni, de CSAKIS A SAJÁT HELYÉN! Pl. ronda, egyszínű beton, gyári kerítésen, vagy olyan elhagyatott területen, ami direkt erre van kialakítva. Vagy mint pl. a 4-es metró építésénél a palánkokra. Esetleg aszfaltra. De a szétkarcolt ablakok, a szétfirkát, szét taggelt járműveknek a művészeti grafitihoz nulla köze van.
És persze lehet nekem itt jönni, hogy NY-ban a bandák úgy üzentek egymásnak, hogy szét taggelték a metrót, mert az átment mindkét térfélen, de ez engem rohadtul hidegen hagy. Bp. egy teljesen más közeg, lényegében egy kisváros NY-hoz hasonlítva. De még ha akkora is lenne, ma már annyi lehetőség van az ilyenfajta perverziók kiélésére, amire nem éppen a BKV járművei a legideálisabbak. Ha akár a művészeti graffiti is van a BKV-n, az bizony rongálás.
Szerintem azért ez kultúra/neveltetés kérdése is. Elképzelhetőnek tartom, hogy néhány olyan országban ahol az emberek kultúráltabbak, ott nincsenek ilyenek...
Mondjuk ezekre a taggelősökre mindig is úgy tekintettem, mint töketlen is f*kalapokra, akiknek erre áll fel, mert másra képtelen. A tagekban a fantázia kb nulla, leírni szintén nulla tehetség kell hozzá.
Ahoj!
Azt gondolom, hogy a város színvonalát mindig megmutatja, hogy mennyire tudják az utasok normális állapotban tartani a közösségi értékeket, amik akár járművek is lehetnek. Pozsonyban voltam, ott minimális az ilyen jellegű rongálás, legalább nem ennek a helyrehozására kell költeni egy rakás pénzt.
Ukrajnában viszont egyáltalán nem találkoztam ilyenekkel, néha van abban is valami jó, hogyha a rendőrségnél fegyver és hatalom van...útálom a firkászokat, mert a köztulajdonban ez minden esetben rongálás, amit végül nekem/nekünk kell kifizetni. A helyrehozás milliárdjaiból pedig lehetne inkább új buszokat, villamosokat, metrókat venni.
Amúgy a "művész" urakat én szépen elkapnám és saját tulajdon terhére (ha neki nincs, akkor a gyámjának) felújítanám az egész járművet, épületfalat stb. Ha soknak találja megmondja, hogy még kik voltak és oszlik a költség, és akkor ha jelzálogosítják a házát vagy a családja házát talán több elgondolkodik, hogy szükséges-e kárt okoznia...
a kényszerítő eszközök, mint pl. kamera nem igazán jó megoldás. Az lenne a jó, ha minden gyökér megértené végre, hogy ami másé, azt nem rongáljuk. Ennyi.
Aki meg képtelen megérteni, az menjen a bányába dolgozni, akkor majd rájön. Csak sajnos bp-en sok a gyökér. Túl sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!