Akik nem hallgatnak zenét és/vagy nem olvasnak utazás közben nem érzik jobban mennyire elvesztegetik az időt az utazással?
hát míg beérek a munkahelyemre kb 1,5 óra így nagyon unalmas lenne semmit tevéssel tölteni ezt az időt.
Van mikor olvasok van mikor zenét hallgatok van mikor egy jó filmet teszek fel a mobilomra és azt nézem meg. :)
Én a vasúti közlekedés sajátságait figyelgetem meg iskolába/munkába menet. 25 percet vonatozok napi 2x, + várakozások + 10 perc villamos + 5 perc busz. Például stopperral mérem az útközben megejtett állomásokon való tartózkodási időt, felírogatom papírra, és a heti adatokat a hét utolsó utazása alatt viszonyítgatom/összesítem, átlagolgatom. Kitekintve az ablakon megfigyelem a váltókat, szemaforokat, szembejövő szerelvényeket, és csekkolom, hogy ennek most valóban itt kéne-e már tartania, illetve hogy nekünk mennyi a késésünk. Külön megcsillagozva jelölöm, ha tehervonat jön a másik vágányon, mert az nagyon ritka, és olyankor mindig mosolygok. Én így kapcsolódok ki, egyébként sem tanulmányilag sem munkahelyileg semmi közöm a vasúthoz.
De a vonat szerintem nagyon kis lávli cucc. Imádom amikor tadakk... tadakk... tadakk.... tűűűűű-tü. :)
Volt olyan, hogy fél órát buszoztam a suliig, átszállás nélkül. Akkor mindig volt tankönyv a kezemben, vagy zene nálam. Regényt nem olvasok ilyenkor, mert abban hiszek, hogy azokat egy ültő helyben kell olvasni, mikor csend van körülötted, és át tudod érezni a szereplők sorsát, életvitelét stb. És a cselekmény is jobban megragad. :)
Most 10 percet kell buszoznom suliig, ez idő alatt szerintem felesleges elkezdeni olvasni, max zene van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!