Mi történne, ha kiugranék a vonat elé? Megállna a vonat (miután már kivasalt)? Mennyi időre? Bemondanák az utasoknak, hogy miért állunk?
A 2.vagyok. Elég sok ostoba választ kaptál.
Úgy folyik a helyszínelés,ahogyan leírtam.
Azt pedig,hogy miért siklik ki egy kőtől és embertől nem,nem nehéz megérteni. Egy kisebb kődarabot a mozdony kereke letud sodorni a pályáról,de egy nagyobb követ nem,nem is tud átmenni rajta,ezért lelép a sínről,és kisiklik a vonat. Az ember teste puha,azon könnyen átmegy a kerék.
Kb 10 éve a vonatvezetői beosztás megszünt a MÁV-nál,ma már nincsenek vonatvezetők. Helyettük a teherforgalomban van Vonali tolatásvezető. Együtt utazik a vonattal (már nincsenek kocsikísérők sem,mint régen). Megállás-induláskor ellenőrzi,hogy a kocsik fékberendezése össze van-e jól kapcsolva. Természetesen nem csak ez a feladata,de az összeset elég hosszú lenne leírni,és nem hiszem,hogy szükséged is lenne rá.
A személyvonatokon a gépen csak a mozdonyvezető van.A kocsikban pedig a vezető jegyvizsgáló (kalauz),általában egyedül. Csak kevés vonatban van még egy jegyvizsgáló,annak ő a főnöke. A jegykezelésen kívül az Ő feladata indulás előtt ellenőrizni,hogy a szerelvény kocsijaiban jó-e a fékberendezés,télen fűthető-e stb.
Ha nem jók,akkor "kisoroltatja" a hibás kocsikat. Ez csak természetesen az első induló állomásnál fordul elő.
Remélem,hogy ssegítettem valamit.
gyakorlatilag a vonat kerék az meg sem huppan egy emberen átmenve, inkább egy krrvanagy ollóhoz hasonlítanám, tehát szétnyomja a sínről a beleket... kis kavicsot szétporlasztja, nagyobbat pedig lelöki vagy huppan egy krvanagyot, nagy követ pedig a pályakotró lesöpör ha nem törik le közben.
egyszer kiraktam egy bzmot elé egy fenyőtobozt... összenyomta de nem lökte le a sínről, hanem mind a 4 kerekével áthuppant rajta. (bzmot+mellék)
amúgy itt egy videó, oroszok egy szergejben átmennek pár marhán: http://www.youtube.com/watch?v=C5qqaR5PJtk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!