Mi történne, ha kiugranék a vonat elé? Megállna a vonat (miután már kivasalt)? Mennyi időre? Bemondanák az utasoknak, hogy miért állunk?
Ha regényt írsz,nem árt pontosan megnevezni a munkaköröket. A mozdonyvezető és a vonatvezető két különböző beosztás.
Ha valakit elüt egy szemnélyvonat,akkor a motdonyvezető megállítja a vonatot. Vagy ő vagy a vezető jegyvizsgáló telefonon értesíti a rendőrséget,mentőket és a menetirányítókat. A jegyvizsgálók igyekeznek megakadályozni,hogy az utasok kiszálljanak a kocsikból. Természetesen közlik az utasokkal a megállás okát. E rendőrség elvégzi a helyszínelést,majd elviszik a sebesültet vagy a hullát. Ugyanakkor vizsgálják a vonat személyzetét,hogy ittak-e szeszt,mennyiben vétkesek a balesetben stb. Néha hosszú időbe telik,mire a vonat továbbmehet. Ezalatt azon a vágányon megáll az egész vasúti forgalom is. Sok esetben másfelé terelik el a vonatokat.
Vonatvezető: ő a "főnök" a vonaton, személyvonatnál könnyű felismerni, az a jegyvizsgáló (kalauz) akinek piros csík van a sapkáján.
Mozdonyvezető: vezeti a mozdonyt
Sajnos én nem egyszer ültem már ilyen vonaton, 5 éve ingázom Bp és Tatabánya között nap mint nap.
A vonat megáll természetesen, a masiniszta hívja a mentőket, rendőrséget, helyszínelnek. Ez 1-2-3 óra is lehet. Az utasokat hivatalból nem tájékoztatják, a kalauz szokta elmondani, ha megkérdezik, de nem mindegyik... És várunk. És mindenki ideges. Aztán elterjed hogy mi történt, jön a sz9rnyülködés és a sajnálkozás. Aztán megint mindenki ideges lesz, immár nem a MÁV-ra,hanem hogy miért pont ott és úgy lett valaki öngyilkos (fel sem merül az emberekben, hogy pl baleset), miért csúcsforgalomban, amikor mindenkinek dolga van...
Érdekes embertípusok bontakoznak ilyenkor ki...
szerintem visszatolatna és mégegyszer ledarálna, hogy biztos legyen benne...
amugy azt tapasztaltam, hogy ilyenkor megáll a vezető vagy ha őt nagyon sokkolta, akkor a kaller beszól a forfalomirányítóknak, és megmondják mi legyen. általában a szerelvénynek nincs értelme tovább állnia, mert mire megáll, már túlment rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!