Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha egy 30 perces jeggyel...

Ha egy 30 perces jeggyel felszállok a 2-es metróra a 25. percben, majd a Deák térnél átszállok a 3-as metróra a 35. percben, akkor a jegy érvényes lesz addig, amíg le nem szállok a 3-as metróról?

Figyelt kérdés
Vonaljeggyel át lehet szállni két metróvonal között, ez a 30 perces jegynél is működik?

ápr. 10. 13:20
 1/5 anonim ***** válasza:
94%

Igen, ha időben beléptél a metróba akkor ugyanúgy működik mint a vonaljegy.

Ezzel lehet trükközni, ha tudod hogy le fog járni mire a metróhoz érsz, benyomod a metróállomások gombot, kiválasztod hogy hol fogsz felszállni, megjelenik az ábra, nem hagyod elsötétülni a telefont, így fel tudod mutatni lejárat után is befelé, ha pedig kifelé ellenőriznek úgy fogják látni, hogy időben léptél be. Akkor probléma ha járművön kell ezt elsütni, mert akkor nem tudod felmutatni a jegyet ha ott jön ellenőr, de ha gyalogosan közelíted meg a metrót ki lehet húzni pár perccel, hogy csak emiatt ne kelljen új jegy (ami a másik jármű késését se kombinálja bele).

ápr. 10. 13:41
 2/5 anonim ***** válasza:
92%

Igen, átszálláskor nem is tudod újraérvényesíteni, azaz a legelső metróba lépésed lesz az utolsó érvényesítésed.

"A metróvonalak közötti átszállás esetén nem kell újra érvényesíteni a jegyedet." - [link]

ápr. 10. 15:07
 3/5 eddiboy ***** válasza:
85%

#1: Ez a metróra szállok gomb létezik még? Én a múltkor kerestem, de nem találtam, így végül a kóddal érvényesítettem a jegyet.

Korábban én is alkalmaztam ezt a trükköt, amikor pár perc miatt kellett volna új jegyet vennem.

ápr. 10. 16:06
 4/5 nb2019 ***** válasza:
90%

3-as: Átalakulva létezik, "Felszállok" gomb lett belőle, és a felszíni járatokon is használható.

[link]

ápr. 11. 06:27
 5/5 eddiboy ***** válasza:
78%
#4: Igen, de ez a felszállok gomb csak bérletek esetén érhető el, 30/90 jegyek esetén nem.
ápr. 11. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!