Lehet-e olyat csinálni a volánnál, mávnál, bkvnál, hogy veszek egy teljesárú jegyet A-C között, B-nél leszállok és átadom a felszálló rokonomnak az érvényes jegyet?
Figyelt kérdés
2015. máj. 16. 07:13
1/5 anonim válasza:
Ha nem névre szóló a jegy, akkor igen a MÁV-nál.
2/5 SándorÚr válasza:
elvileg nem, és gyakorlatban is csak a vonaton tudod kivitelezni
3/5 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondoltam, hogy nem, mert két 5 kmes jegy lényegesen drágább, mint egy 10 kmes.
2015. máj. 16. 08:43
5/5 anonim válasza:
"Én is úgy gondoltam, hogy nem, mert két 5 kmes jegy lényegesen drágább, mint egy 10 kmes."
2012 szeptemberétől mondjuk nincs 5km-es jegy, alapból a 10km-es a legkisebb.
Amúgy meg nem szabályos, de MÁV-nál és a helyi közlekedésben vonaljeggyel, napijeggyel el lehet sütni ezt a kis turpisságot. Ha egy jegyről nem azonosítható, hogy ki utazott vele korábban, akkor egy jegyvizsgáló vagy ellenőr sem tudja, megmondani, hogy az kié volt. Persze ha mondjuk ez egy vasúti mellékvonalon van, ahol a jegyvizsgáló emlékszik annak a kb. húsz-huszonöt utasnak az arcára, akkor bukó van! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!