Vannak Pesten felesleges metrómegállók, ahol több értelme lenne, ha nem állna meg a metró?
Figyelt kérdés
márc. 23. 11:53
2/11 anonim 

válasza:

A Földalatti majdnem összes megállója. A Deák Ferenc tér, Opera, Oktogon, majd a Hősök Tere és az utáni megállóknak van értelme, a többi szinte kihasználatlan.
3/11 anonim 

válasza:

Kissé a Pöttyös utca ilyen, az Arany J. is. A Gyöngyösi a Pláza nélkülilyen lenne.
4/11 eddiboy 

válasza:

Újbuda központ. A Móriczról pár perc séta, és az nagyobb csomópont. Ott ugyanúgy át lehet szállni a Fehérvári úti villamosokra, a 4-es helyett meg a 6-osra.
5/11 anonim 

válasza:

#4 Az Újbuda-központ azért van, mert onnan ágazna le a budafoki szárnyvonal, ha szándékoznának megépíteni.
6/11 eddiboy 

válasza:

#5: Na erről még nem hallottam. Régi terveken láttam Budafok felé metrót (sőt, eredetileg a 4-es arra ment volna), de szerintem azt régen elvetették. Az állomáson sem látszik az elágazás helye, úgy mint a P. F. Stadionnál vagy a Határ útnál.
7/11 anonim 

válasza:

#5 Mondjuk a leágazás megállótól függetlenül megépíthető.
8/11 NTBS 

válasza:

Biztosan van. Mivel keveset használom nincs tippem melyik az.
9/11 anonim 

válasza:

Nem igazán. Van 1-2 kisebb útasforgalmú megálló, de ezek jellemzően olyan területet szolgálnak ki, amit más vonal nem nagyon érint.
Állomási utasszámok:
M1: [link] (5. oldal)
M2: [link] (5. oldal)
M3: [link] (6. oldal)
A 2-es metrótól szóló anyagban csak a felszálló utasok szerepelnek, az összevethetőség érdekében kb. fel kell szorozni őket 2-vel.
Az M4-ről a havi riportokban nincs elérhető adat, a különféle konferencia-anyagokat és szaklapokat nem nyálaztam át érte.
10/11 anonim 

válasza:

Újbuda-központ azért is fontos, mert a Népligetből a Dunántúlra induló távolsági buszok csak ott állnak meg a 4-es metró vonalán, és a 17, 41, 47, 48, 56 villamosokra is ott lehet átszállni (bár a 4-es metró esetében a Sasadi úti buszmegálló nincs messze Kelenföldtől, pár száz m, de Újbuda-központ azért mégis kényelmesebb átszállóhely). A 4-es metró megnyitása előtt a Kosztolányi Dezső térnél álltak meg a távolsági buszok Újbuda-központ helyett, ha jól emlékszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!