Hogyan vegyem meg az IC vonatjegyet?
Nem utaztam még IC-vel túl sűrűn, de most úgy alakult, hogy vonattal kell Pestre mennem. Tudom, hogy van pótjegy/helyjegy,de azt hogy kell kérni? És mire jó?
Ja és akkor hazafelé a Keletin ugyanúgy kell vennem helyjegyet/pótjegyet? egyáltalán ugyan az a kettő?
előre is köszönöm a választ:)
A penztärnäl a következöket modnod:
"Csokolom, tudom, hogy van pótjegy/helyjegy,de azt hogy kell kérni? És mire jó?
Ja és akkor hazafelé a Keletin ugyanúgy kell vennem helyjegyet/pótjegyet? egyáltalán ugyan az a kettő?"
Ilyen egyszerü...
üdv
A lényeg az, hogy minden helyjegy és pótjegy konkrét vonatra szól, így a vonat nevét vagy számát vagy indulási idejét közölnöd kell.
Pótjegy vagy helyjegy tökmindegy mit mondasz, mert úgy meg lett bonyolítva a díjszabás, hogy sokszor már a pénztárosok sem tudják pontosan, hogy most melyik micsoda. De kiadják, azt ami éppen oda szól!
Ha van rajta kocsi és ülőhelyszám, akkor oda kell ülnöd, ha nincs bárhová ülhetsz, csak arra figyelj, ha a vonat egy része esetleg máshová megy. De azért ez leginkább Sopron és Szombathely felé fordul elő, meg esetenként Debrecen és Keszthely felé, másfelé nem jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!