Hogy működik a budapesti tömegközlekedés?
Felvidéki magyar vagyok.
Hétvégén készülünk a barátnőmmel Budapestre. Szeretnénk megnézni: Budapesti parlamentet, Groupama arénát, Puskás Ferenc stadiont, és a madame tussauds szeretnénk megnézni.
Vonattal jövünk Budapestre. Milyen busz vagy villamos megy ezekre a helyekre amiket felsoroltam?
Pl. 1. Állomás lenne a parlamentet szeretnénk megnézni. Vonat állomástól milyen tömegközlekedéssel a leg egyszerűbb eljutni oda?
Továbbá, groupama arena és a puskas ferenc stadiont milyen tömegközlekedéssel egyszerűbb eljutni oda?
És a madame tussaud ba mivel lehet oda jutni?
Meg lehet nézni a stadiont belülről a groupama arenat és a Puskás Ferenc stadiont?
Köszönöm szépen a segítséget.
maps.google.com
Jegyre számtalan applikáció van (Vox, Simple stb.) felesleges a papír alapú jeggyel szenvedni
Melyik pályaudvarra érkezik a vonatotok?
Azokra a helyekre, amiket felsoroltál, metróval tudtok a legkönnyebben eljutni. A parlament a Kossuth téren van (2-es metró), a Puskás Ferenc stadion pár száz méterre a 2-es metró hasonló nevű megállójától, a Groupama aréna a Népligetnél (3-as metró), a Tussauds a Deák térnél, ahol az 1-es, 2-es, 3-as metró egyaránt megáll.
Itt a pesti metróvonalak térképe: [link]
A nyugati pályaudvarról.
Klausztrofóbiás vagyok. A metrót inkább kihagynám. És autóbusz vagy villamos nem megy oda?
Goggle maps.
Bekapcsolod a GPS-t, kiválasztod a térképen, hogy hova akarsz menni majd kiválasztod a tömegközlekedés opciót.
Ott mindent leír...
Mikor, milyen számú közlekedőedény indul honnan stb.
A jegyeket nem tudom, sosem tömegközlekedek csak faternak így szoktam megnézni mivel kell eljutni ahova megy mikor pesten kolbászol.
A Nyugati pályaudvartól legegyszerűbb gyalog menni a Parlamenthez. Ha 4-es jól írja, tehát a Tussauds a Deák térnél van, akkor az vagy egy megálló a piros metróval, vagy szintén egy kis séta.
Utána metró nélkül elég nehézkes a másik két helyre eljutni.
BKK Go, Google maps alkalmazások megtervezik az utat valós idejű adatok alapján.
Kibogarászhatjuk nektek, de szerintem mindenkinek egyszerűbb, ha bepötyögöd.
Ha egész nap utazgattok, akkor valószínűleg a napijegy lesz a nyerő. Ez 2500 Ft (~6€) és Budapest határán belül mindenre érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!