Lehet valahogyan előre tudni, hol járnak a bz-motok egy adott állomáson?
Meg magam miatt is.
Balatonszentgyörgy és Keszthely között mindig Piroska ment tíz évvel ezelőtt. Most Budapestről egyenesen megy az IC. Tavaly ilyenkor januárban leszálltam Balatonszentgyörgyön, és már másfajta vonat megy , de láttam Bzmotot mindkét állomáson. Lehet tudni előre, hogy mikor mennek?
Ha itt beírod a vonat számát, kiadja a SZVÖR (Személyszállító Vonatok Összeállítási Rendje) szerint tervezett szerelvényt, de fontos, hogy lehetnek változások a tervezetthez képest. A Helikon IR-k Desiroval vannak kiadva, de ha épp nincs elég Desiro, előfordulhat rajta Bzmot is.
Ez pl. egy Keszthely-Tapolca személyvonat Bzmot-al: [link]
A Balaton környékén ezeken a vonalakon fordul elő SZVÖR szerint Bzmot (ha kinéztél egy vonatot, ellenőrizd a vonatszámot a Vagonweben, hogy tényleg Bzmot-e):
-Keszthely-Tapolca(-Ukk-Celldömölk) személyvonatok
-Tapolca-Balatonfüred személyvonatok
-Siófok-Tab(-Kaposvár) személyvonatok (ezen a vasútvonalon csak Bzmot-ok közlekednek)
-Fonyód-Kaposvár személyvonatok
Megnéztem és a Balatonszentgyörgy-Keszthely szakaszon jelenleg nincsen SZVÖR szerint Bzmot-al kiadott vonat.
Itt tudod követni a MÁV járműveinek mozgását élőben (ha rákattintasz az adott vonatra, mutatja a típust is - a 117-es sorozat a Bzmot): [link]
itt ki tudod böngészni melyk vonatok vannak Bz motorkocsikkal kiadva.
Ezeket a szerelvényfordulókat tartják, nagy valószinűséggel így közlekednek.
Kivéve ha akkora a bajság ha ledöglik több Bz is és mondjuk Dácsiát adnak helyette.
Ha adott pályaszámű jármű érdekel akkor az [link] -en nézd meg hol jár és az ottani szerelvényfordulókból nagyjából ki lehet találni merre fog járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!