Mi értelme a normál menetjegynek ha van Vármegye24?
Figyelt kérdés
Tegnap leutaztam pestről gyulára. Automatában vettem a keletinél normál menetjegyet és így volt azt hiszem 4000ft.
Ma jöttem visszafele és gyulán csak kassza volt, a hölgy pedig felajánlotta, hogy ad nekem 3 vármegye24 (békés megye, jász-nagykun-szolnok megye és pest megye) jegyet amivel ugyanúgy utazhatok pestig, de így nem 4000 hanem csak 2900ft.
Ha ez tényleg egy legális kombó (kaller se szólt semmit) akkor mi értelme van még a normális menetjegynek?
A jegypénztárakban is kiokosítanak, a MÁV appban is megnézhetnéd, az Új Elvirán is. Ha nem szánsz rá 3 percet, akkor így jártál.
Olyan szerintem sehol a világon nincs, hogy egy automata kiírná, hogy ne ezt vedd, hanem az olcsóbbat...
jan. 2. 06:30
12/19 anonim válasza:
Mondjuk abban igazad van, hogy más jegyeknél (pl. az okosjegynél vagy korábban a dunakanyar napijegynél) úgy láttam, hogy kidobja a rendszer a különböző jegykombinációkat és automatikusan a legolcsóbbat adja alapértelmezetten.
Ezt én sem értem, hogy a Vármegye24-nél miért nem sikerült ezt megoldaniuk.
jan. 2. 07:54
13/19 eddiboy válasza:
#12: A Balaton, Dunakanyar stb. jegyeknél a MÁV app is felajánlotta az olcsóbb verziót. Szerintem a Vármegye24 jegyeket direkt nem rakták be, hátha valaki nem tudja, és a drágább jegyet veszi.
Hasonló szívatás, hogy míg a Budapest bérletet be lehet jelölni, hogy van, és automatikusan csatlakozó jegyet ad, a megyéket nem lehet, nekem kell megnézni, hogy az adott megyében melyik az első vagy utolsó állomás.
jan. 2. 10:01
14/19 anonim válasza:
#6: Diák megye és országbérletet csak magyar diákok vehetnek, míg Budapest bérletre jók a nemzetközi diákigazolványok is, szóval ennek a szűkebb rétegnek megéri.
jan. 2. 10:45
15/19 anonim válasza:
Na. Szomszéd falu oda vissza 800Ft. Ha máshova nincs utam (kórház vagy pasimhoz, ami 1300-1680Ft oda vissza, de ugye 650-840 egy-egy menetjegy, de a pasimtól csak másnap jövök haza), akkor olcsóbb a menetjegy. Ha több utat (2-3 helyre megyén belül) teszek meg, akkor megéri a megye24, nem a menetjegy. (vagy ha hosszabb időre mész, pl kórház, akkor mérlegelni kell, hogy aznap vagy csak pár nap múlva jössz ki, mert akkor kidobott pénz a megye24 ezer ftért, ha 650ért van a menetjegy). Skót a magyar nép
jan. 2. 11:57
16/19 anonim válasza:
MÉG nem vezették ki a jegyeket. Egy ideig párhuzamosan voltak az új bérletek a régiekkel, néhány utazásnál (max 15 km, de megyehatáron átnyúló) érte csak meg. Kivezették. A mostani jegyek is csak 15 km-ig érik meg, vagy ha megyehatáron át mész vele úgy, hogy a hosszabb részre van bérleted. Idővel valószínűleg ezek is meg fognak szűnni, ezzel az utazási szokásokat is megváltoztatva (24 órán belül utazz vissza, vagy másnap még időben tegyél meg egy odautat).
jan. 2. 13:57
17/19 anonim válasza:
#15 Azt a skótozást mindenképpen oda kellett biggyeszteni, hogy megmutasd, mekkora tahó vagy.
jan. 2. 15:52
18/19 anonim válasza:
Szerintem nem az a lényeg, hogy skót-e a magyar, vagy nem, hanem hogy jó lenne, ha a szolgáltató tájékoztatna a lehetőségekről - ahogy ezt az okosjegynél is teszi. Úgy lett egyszerűsítve a tarifarendszer, hogy bonyolultabb lett, eddig egy útnak egyféle ára volt, most már legalább kettő, miközben a felhasználó céljai nem változtak, A-ból B-be akar menni. Mégis neki kell utánajárnia, hogy hogyan a legolcsóbb, hiszen egy legális opciót nem ajánl fel a rendszer.
jan. 2. 17:16
19/19 anonim válasza:
Megyehatáron keresztül de aránylag kis távon ingázók A-B közötti bérletének megszüntetéséről nem is beszélve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!