Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vármegye24 expresszbuszon?

Vármegye24 expresszbuszon?

Figyelt kérdés

Két szomszédos megye közt közlekedő expresszbuszon utaznék, ezekre rendelkezni fogok bérlettel illetve Vármegye24-jeggyel. Azonban a járat megálló nélkül áthalad két másik megyén is, mert úgy gyorsabb az út (pályán). Azokra ki kell váltanom?

Ennek: [link] a 3.1.7 pontja alapján nekem úgy tűnik, hogy nem.

"3.1.7 Felhasználás speciális feltételei

A szomszédos vármegyékre érvényes Vármegye24 napijeggyel a szomszédos vármegyére

történő átutazás megengedett."

Kérem a fotelből mindenhez is értők kíméljenek, személyes tapasztalatokra, biztos infókra vagyok kíváncsi.

okt. 19. 18:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
61%
Kell minden megyére amit érint, mert csak szomszédos megyék között lehet átutazni. Lehet van olyan kiskapu, hogy ha amúgy a két megye szomszédos, csak a busz megy más úton, akkor végülis szomszédos megyék között utazol, de erre kérdezz rá az ügyfélszolgálaton, nehogy pótdíj legyen a vége. De ha nem szomszédos megyék, akkor mindenképpen kell a köztesre is napijegy vagy bérlet.
okt. 19. 18:37
 2/12 Justinianus ***** válasza:
16%
Nincs olyan jelentése a mondatnak, hogy egy harmadik megyén keresztül lehetne utazni.
okt. 20. 00:15
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

#2 De igen: "A szomszédos vármegyékre érvényes Vármegye24 napijeggyel a szomszédos vármegyére történő átutazás megengedett."

Ez pontosan azt jelenti, hogy a szomszédos vármegyék között utazhatsz, az útvonalat nem szabja meg. Így az én értelmezésem szerint ha a két vármegye szomszédos, de a busz egy harmadikon keresztül megy, akkor is elég a kettő, feltéve hogy nem szállsz le a kettő között. Ha viszont nem szomszédosak, akkor kell a harmadik napijegy is, mert a szabály csak szomszédos vármegyék között engedi az utazást.

okt. 20. 01:23
 4/12 Justinianus ***** válasza:
100%

A MÁV-START-nak a tegnapi napon feltettem a következő kérdést:

A mellékelt rajz szerint "A" megyéből "B" megyébe szeretnék utazni "C" megyén keresztül. A "C" megyében nem áll meg a vonat.

Kérem erősítsék meg, hogy ebben az esetben CSAK az "A" és a "B" megyére szükséges Vármegye24 napijegyet váltanom, tehát a "C" megyére NEM SZÜKSÉGES, mivel a Díjszabás 3.1.7 pontja szerint: „A szomszédos vármegyékre érvényes Vármegye24 napijeggyel a szomszédos vármegyére történő átutazás megengedett.”

[link]

A mai napon a következő választ kaptam:

"A szomszédos vármegyére történő átutazás szomszédos vármegyékre érvényes Vármegye termékekkel csak úgy lehetséges, ha minden területet lefednek a jegyek/bérletek az utazás során ahol a vonat áthalad, tehát ha a vonat 3 szomszédos vármegyén halad át, akkor 3 vármegye termékkel kell rendelkezni a szabályos utazáshoz."

A VOLÁNBUSZ-nak is feltettem tegnap a kérdést, de úgy tűnik, ők vasárnap nem dolgoznak.

okt. 20. 18:41
 5/12 Justinianus ***** válasza:
Sőt, nem is tegnap tettem fel a kérdést, hanem a 0.15-ös helyes válaszom 0-ra értékelése után, valamikor két óra körül. :)
okt. 20. 18:50
 6/12 anonim ***** válasza:
73%

Érdekes kérdés, mert a vármegyebérlet érvényes akkor, ha a busz (vagy vonat) közben átmegy egy másik megyébe. Persze más egy A-B-C eset, és más egy A-B-A-C eset.

De simán el tudom képzelni, hogy a fantasztikusan kidolgozott, zseniális új tarifarendszerhez nem sikerült volna megfelelő üzletszabályzatot alkotni.

okt. 20. 19:18
 7/12 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint egy Székesfehérvár-Siófok úthoz nem elég egy Fejér és egy Somogy Vármegye24, pedig szomszédos vármegyék, csak a vonat kimegy egy kicsit Veszprém Vármegyébe és meg is áll ott egyszer. Akkor ott már meg se éri ez, olcsóbb a klasszikus menetjegy.
okt. 20. 20:29
 8/12 anonim ***** válasza:

#7: A Székesfehérvár-Siófok vasútvonal a térkép szerint csak egy kb. 1 km-es szakaszon megy át Veszprém megyébe, de ott nincs megálló, így nem kell figyelembe venni. Utaztam így, elfogadta a kalauz a Somogy és Fejér megyei vm24 jegyet.

Ha Balatonvilágosra gondoltál, mint Veszprém megyei település, az már egy ideje Somogyhoz tartozik: "Balatonvilágos 2013. január 1-jéig Veszprém vármegyéhez tartozott, de akkor helyi népszavazás eredményeként Somogy vármegyéhez csatolták." - Wikipedia

okt. 20. 22:46
 9/12 Justinianus ***** válasza:
100%

A MÁV-START vármegyetérkép szerint a Székesfehérvár-Siófok vonalszakasz nem érinti Veszprém vármegyét.

[link]

okt. 20. 23:47
 10/12 Justinianus ***** válasza:

A VOLÁNBUSZ azt válaszolta, hogy a konkrét viszonylat esetén tud segíteni.

Ez volt a kérdés:

A mellékelt rajz szerint "A" megyéből "B" megyébe szeretnék utazni "C" megyén keresztül. Az "A" és "B" megye SZOMSZÉDOS vármegyék. A "C" megyében nem áll meg az expresszjárat.

Kérem erősítsék meg, hogy ebben az esetben CSAK az "A" és a "B" megyére szükséges Vármegye24 napijegyet váltanom, tehát a "C" megyére NEM SZÜKSÉGES, abban nem is áll meg a busz, csupán arrafelé (autópályán) gyorsabb az út.

[link]

okt. 24. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!