Mi a személyzet teendője vonatgázolás után?
Hamarosan jelentkezem mozdonyvezető gyakornoknak. Több forrásból hallottam, hogy a vasút veszélyes, sok baleset (vagy öngyilkosság) történik.
A kérdésem az lenne, mit tesz a személyzet, miután elgázolt valakit a vonat? Meg kell-e nézni a tetemet? Meddig szoktak várni a hatóságokra?
Van egy mondás, hogy "nem is igazi mozdonyvezető, aki még nem ütött el embert". :)
De tényleg rengeteg az öngyilkosság, az embereknek valamiért imponál, hogy feltrancsírozzák őket. Van olyan mozdonyvezető, aki aránylag könnyen túllép egy gázoláson, és van olyan, aki utána rettegve megy dolgozni.
Személyvonat esetén neked nem kell megnézni az elgázoltat, ha mondjuk a vezető jegyvizsgáló megteszi. De ha ő valami nyivákoló nő, akit esély sincs rávenni, akkor bizony neked kell megnézni, hogy maradt-e még megmenthető része a páciensnek.
Ha meg tehervonaton vagy, akkor ott egyedül vagy a környéken, ilyenkor egyértelműen minden rád marad.
E.1. utasítás:
"A mozdony biztonságba helyezése után a mozdonyszemélyzet köteles
a vonat biztonságba helyezésére, a segélynyújtásra és a pálya szabaddá tételére irányuló munkákban részt venni."
A segítségnyújtás meg azzal kezdődik, hogy megnézed, mennyire sérült a sérült, ill. hány zacskót hozzanak a maradványoknak.
Ennyi, amire mindenképpen szükség van részedről. Műtét elvégzését már nem tőled fogják elvárni.
"Személyvonat esetén neked nem kell megnézni az elgázoltat, ha mondjuk a vezető jegyvizsgáló megteszi."
Ezt honnan tetszett kiolvasni?
Ezt honnan tetszett kiolvasni?
Mert te olvastad valahol, hogy a mozdonyvezetőnek akkor is meg kell nézni a maradványokat, ha már másvalaki felmérte a helyzetet?
Na idetalált a másik kérdéstől az egyik nagyokos. :D
Nem válaszolok, mert úgyis jön a replika hogy nemúgyvan. De biztos én vagyok a hülye 25 év mv tapasztalattal igen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!