Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A semmiből hogyan lett ilyen...

A semmiből hogyan lett ilyen sok tilos jelzést meghaladó vonat ilyen rövid időn belül?

Figyelt kérdés
Egy hónap alatt kb 3 ilyen esetet hallottam, míg előtte sohasem. És több különféle vonalon.
dec. 6. 09:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
75%
Nem lehet, hogy korábban is előfordult, csak nem írtak róla? Most végre komolyan veszik.
dec. 6. 10:04
 2/17 anonim ***** válasza:
5%
Általában a tehervonatok szokták meghaladni. Gondolom a sok külföldi vendégmunkásnak fogalma sincs a magyar rendszerről, olyan rendszerünk meg nincs, ami automatikusan bevészfékezné a vonatot ilyenkor.
dec. 6. 10:38
 3/17 anonim ***** válasza:
67%

2-es ekkora orbitális baromságot ne terjessz már! :

Ami a kérdést illeti... régen tényleg sokkal kevesebb volt az ilyen jellegű baleset. Manapság sajnos a mozdonyvezető urak és hölgyek, meg még kitudja kicsodák nem rendelkeznek azzal a tudással mint a régi mozdonyvezetők akiknek a szabályok betartása alap volt. Ezek a mai kis nyikhajok mennek amerre látnak. Legyen meló, tudja belőle fizetni az albit és kész. Mit foglalkozik azzal hogy a baromsága miatt a fél ország közlekedését romba dönti egy napra.

dec. 6. 10:48
 4/17 anonim ***** válasza:
41%

A vasútnál sok észszerűtlen szabály van és sok, ami elsőre annak látszik, ill. túlzott hierarchia. A sok észszerűtlen szabály miatt fordul elő sok szabálysértés. Ez persze a piros jelzés ellenére történő elindulásra nem csak nem mentség, de nem is magyarázat.

Nem voltam vasutas, de szállítmányozóként napi kapcsolatban voltam a vasúttal.

dec. 6. 11:35
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

"Vörös fény a főlapon (26. ábra).

A jelző előtt meg kell állni."

Ennyit ha egy mozdonyvezető nem tud betartani akkor még kutyát se vezessen, nemhogy vonatot.

dec. 6. 13:36
 6/17 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom, de nekem is feltűnt, hogy minden héten van valami.
dec. 6. 13:44
 7/17 anonim ***** válasza:
73%
Azért mert mostmár megüti az ingerküszöböt. Eddig is voltak
dec. 6. 15:04
 8/17 Justinianus ***** válasza:
52%
Nem lett sok, a több évi átlagosnál nem több, sőt a tavalyi esetek kb. kétharmada történt eddig.
dec. 6. 18:48
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
#2 Ugye tudod, hogy magyar mozdonyvezetők vezetik azokat a tehervonatokat itthon?
dec. 6. 23:49
 10/17 anonim ***** válasza:
42%
Ez olyan lehet, mint a vasúti balaset témája. A statisztikák szerint nem nőtt többszörösére a balesetek száma, de mivel minden sz@rra lecsap a sajtó, a polgárban ez a kép alakul ki. Most meg a sajtóhiénák örömmel csámcsognak a vasút minden problémáján.
dec. 7. 01:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!