Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért lassabb a 3-as metró a...

Miért lassabb a 3-as metró a felújítás óta, mint előtte?

Figyelt kérdés

Emlékszem, hogy a 2000-es években a 3-as metró érezhetően jobban felgyorsult egyes hosszabb állomásközökben (pl. Újpest-városkapu - Gyöngyösi utca), mint jelenleg. Találtam is egy 2007-es videót, ami ezt bizonyítja:

https://www.youtube.com/watch?v=AxvzT1xUxlg

Egyébként a felújítás óta 32 perc a menetidő Újpest-központ és Kőbánya-Kispest között:

[link]

Egy 2007-es menetrend szerint akkor még 31 perc volt a menetidő:

[link] [link]

Tudom persze, hogy 1 perc abszolút semmit nem számít, de mégis érthetetlen számomra, hogy miért lassabb a felújítás óta, aminek pont az lenne a lényege, hogy jobb minőségűvé váljon a vonal. Miért nem mennek már 80 km/h-val a szerelvények?

dec. 1. 16:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Menetrend szerint sosem mentek 80-nal a szerelvények.

A menetidő azért nőtt, mert az ajtóműködés már nem pneumatikus, ezért lelassult.

dec. 1. 16:36
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
Mert ahogy minden közszférabeli építkezésnél és felújításnál, kispóroltak belőle amit csak lehetett, a különbözetet meg ellopták.
dec. 1. 19:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Na ja, olyan lassan nyílnak az ajtók, de miért?
dec. 1. 20:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert hangosabb, attól még nem gyorsabb! Jobb a pálya, újabbak a szerelvények, tehát halkabb - de nem feltétlenül lassabb.

Az 1 perc miatt nem tudom miért kell itt verni a műsort... 16,5 kilométeren az kb semmi. A sebességhatárokat pedig nem feltétlenül kell kihasználni hogy az optimális menetrendet lehessen kialakítani. Sokkal több dolgot kell figyelembe venni mint csak a max sebességet. Csak 1 percet húztak a menetrenden, de lehet hogy 10% energiamegtakarítást sikerült ezzel elégni, meg azt hogy ritkábban szükséges a járművek karbantartása. De a pályára engedélyezett sebesség csökkentésével például a pálya ellenőrzéseinek, felülvizsgálatainak számát, mélységét is lehet csökkenteni ami szintén sok-sokmilliós megtakarítást eredményezhet.

dec. 1. 21:05
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
Nem működik a rekuperáció, azaz a fékezéskor termelt áram visszatáplálása (addig működött az északi szakaszon, amíg át nem adták a teljes vonalat). A kőkorszaki AVR (mert azt ki nem cserélték volna, ha már átépítik az egészet) nem bírja elviselni az ilyenkor keletkező magasabb feszültséget és megbolondul. Emiatt a fékezéskor keletkező energiát elfűtik. Mivel nincs légkondi, emiatt hőség van a szerelvényben. Ha gyorsabban menne, nagyobbat kéne fékezni ami jobban befűtene és meg lehetne dögleni.
dec. 1. 21:05
 6/7 anonim válasza:
93%

Sziasztok én most éppen pont a 3ason kavzi az É-D VONALON vagyok járművezető tanuló.

AD1 A REKUPERALAS amúgy működik nincs vele semmi gond érvényes parancskonyv alapján vagy használjuk vagy nem.

Ha van jármű ami felvenné a vissza táplált energiát akkor lenne értelme használni amúgy és használva is van.

Egyébként az hogy lassabb nem lassabb az érdekes.

Amúgy a szerelvényeket hogy nem kell karban tartani az butaság elég sok baj van ezekkel a roncsokkal.

Mindent nem cserélték ki mert a fali vezetékek felé majd nem a régi vezetek.

Ugyan olyan szar maradt az egész de attól még működik csak kék helyett fekete fehér.

A tanfolyam szoptatás kb nincs idő semmire se tanulni se szarni se hugyozni :)

dec. 2. 22:23
 7/7 anonim válasza:
100%
En mozdonyvezető gyakornok vagyok utolsó
dec. 8. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!