Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Télen a 2B villamost fűtik...

Télen a 2B villamost fűtik vagy hideg van rajta?

Figyelt kérdés
nov. 29. 16:37
 1/9 anonim ***** válasza:
25%

A 2B villamos nem egy járműtípus, hanem egy viszonylat.

A viszonylaton különböző típusú járművek közlekedHETnek, amik vagy fűthetők, vagy nem.

nov. 29. 16:54
 2/9 anonim ***** válasza:
20%
Nincs típusismeretem, de ezer éves járművek szoktak közlekedni rajta, és se fűtés, se hűtés nincs rajtuk.
nov. 29. 17:43
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
A régi villamosok szerintem nem fűtöttek, az újabb CAF vagy Siemens Combino Supra/Plus villamosok viszont igen.
nov. 29. 18:18
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
A héten 4x utaztam rajta.Ahova leültem, éreztem az ülés alatt a meleget egyik nap. Aztán volt, amelyiknél semmi ilyen nem volt. Szóval lutri.
nov. 29. 19:37
 5/9 anonim ***** válasza:
54%
Nagyon durván fűtik, múltkor utaztam vele, ha leülsz akkor konkrétan a radiátorra ülsz és majd fel gyulladsz olyan meleget fúj.
nov. 29. 20:28
 6/9 eddiboy ***** válasza:
92%
A 2B vonalon alapból KCSV7 típusú villamosok közlekednek, amik fűthetőek.
nov. 30. 09:10
 7/9 anonim ***** válasza:
80%

1, 2, 3, nem látott még villamost, csak nickelodeonon...

Sokat járok a 2B-vel és van rajta fűtés rendesen.

A villamosvezetőknek ki van adva mikor kell fűteni. Nem maguktól kapcsolgatják, hanem központilag rendelik el és kapják az utasítást hogy az adott napon egész nap, vagy részlegesen kell-e fűteni a kocsikat.

Természetesen hiába van a fűtés ha minden villanyoszlopnál megáll és nyitja a fél oldalát, sosem lesz olyan komfortos mint egy nagyvasúti kocsi.

nov. 30. 20:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg minden olyan villamos, ami részt vesz a mindennapi közlekedésben Budapesten, rendelkezik utastéri fűtéssel. Ennek hatékonysága azonban típusonként eltérő. És egyébként típuson belül, az egyes kocsinál is lehetnek eltérések. Ahogy valaki már említette korábban, a vonalon alapvetően KCSV7-es típus közlekedik. Ezeken az utstérben néhány helyen van csak felszerelve fűtőtest. Ezek közelében viszonylag jó idő van, még nagy hidegben is. Viszont ha rosszul helyezkedik az utas, akkor távol lesz a fűtéstől és fázni fog. Egyébként hasonló a helyzet a küllemében megegyező ICS villamosok esetében is. Ez a típus elvileg szintén előfordulhat a 2B vonalon.
dec. 1. 00:12
 9/9 anonim ***** válasza:
75%

„A régi villamosok szerintem nem fűtöttek”

Most miért bántjátok 3-ast, lehet, hogy ő ezekre gondolt:

[link]

7

„A villamosvezetőknek ki van adva mikor kell fűteni.”

Akkor miért van az, hogy ugyanazon a vonalon, azonos napszakban az egyik villamoson be van kapcsolva a fűtés, a másikon nincs. A 14-essel járok naponta, egy-két kivételtől eltekintve a legtöbb vezető nem fűt, ugyanakkor az 1-esen jobb az arány, ott sem mindegyiken, de arányában többön megy a fűtés, mint a 14-esen. Engem nem zavar, csak furcsa ez a dolog.

dec. 1. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!