Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tényleg olyan rossz a vonat...

Tényleg olyan rossz a vonat közlekedés, mint ahogyan leírják?

Figyelt kérdés
Már lassan nem tudom, hogy mit lehet és mit nem lehet elhinni.
nov. 23. 17:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Itt láthatóak a késések:

[link]

nov. 23. 21:16
 12/19 Justinianus ***** válasza:
3%

"Már lassan nem tudom, hogy mit lehet és mit nem lehet elhinni."

Ezek szerint nem használod. Akkor nem mindegy?

nov. 23. 23:26
 13/19 Justinianus ***** válasza:
0%

Amúgy annyi a rossz benne, hogy egyes utastársak közlekedési kultúrája olyan, hogy nem IC+ kocsit, meg emeletes motorvonatot, de marhavagont sem érdemelnének.

Minden egyes utam előtt azért imádkozom, hogy bárcsak késne a vonat (amúgy ez az esetek kb. 20%-ában következik be), mint hogy primitív taplókat kelljen két-három órán keresztül hallgatni (ilyen meg az esetek 60%-ában bekövetkezik).

És akkor ez még az első osztály.

nov. 24. 01:02
 14/19 anonim ***** válasza:
Rosszabb, mint ahogy a legtöbben leírják. Én személy szerint a Keleti-Szolnok vonalon szoktam vonatozni. Pontos vonattal évek óta nem találkoztam, és kb. minden másnap van valami fennforgás.
nov. 24. 11:37
 15/19 anonim ***** válasza:
54%
Emellett természetesen nem takarítják sem a vonatokat, sem az állomásokat, sőt, újabban már a vécék tartályát sem ürítik egyáltalán.
nov. 24. 11:38
 16/19 anonim ***** válasza:

Igazából ha pár napot rászánsz, hogy vonatozgass kicsit, meglátod, hogy: nem, sokkal rosszabb annál, mint amit mondanak.

Nyilván nem mindig, és nem minden vonalon. Például a Sopron - Szombathely vonal azt mondom, hogy teljesen korrekt, a vonatok többsége pontosan érkezik, ritka az 1-2 percnél nagyobb késés. A Szombathely-Kőszeg vonal is halálpontos, nagyon extrém körülmények között van, hogy késik, de akkor is általában azért, mert csatlakozást vár be. De az a vonal kvázi szigetüzemnek tekinthető, egy különálló kis vonalacska, ha függ is csatlakozástól, azokra jókora idő van...

Aztán van olyan, hogy Tokaj IC, ami gyakorlatilag mindig késik, és sokszor 30-40 percet. (Mondhatjuk, hogy az ország legfőbb vonalainak egyike..) Ha pedig az késik, akkor a tőle függő csatlakozó vonatok is késni fognak.

A másik legfőbb vonalon, a Győr-Budapesten is rengeteg a késés. Azért annyi nem, mint a kör-IC vonalán, de a Savaria IC elég sokszor bizonyult már megbízhatatlannak, általában ugyan nem késik többet 10-20 percnél, de volt, amikor közel egy óra késéssel ért be, és volt olyan, hogy Győrben megadta magát, és át kellett szállnunk a Scarbantiára. Tegnap meg például a Scarbantia volt az, amelyik a legelső megállóig sem jutott el... Délután 5-6-tól kezdve meg Bp. - Győr irányban rendszeresen komoly késések vannak, nem ritka a 30-60 perc sem.

Ha már Szombathely: a Bakony IC/gyors "menetrendszerűen" késik 25 percet. Rendszeres késő még a Helikon IR, ami Pécstől/Kaposvártól megy Győrbe.

Ezek csak a legkirívóbb példák voltak, ezek mellett a csatlakozó vonatok is értelemszerűen átveszik a késést, illetve van még jópár vonal, ami könnyen megcsúszik. (Ilyen pl. Füzesabonyban a Füzesabony-Debrecen személyvonat.)

A helyzetet pedig rontja, ha mondjuk nyár van, vagy hó, eső, szél...

nov. 26. 12:45
 17/19 A kérdező kommentje:
Rendszeresen fogok közlekedni vonattal (heti 1x) a munka miatt, Veszprém és Budapest között, próbáltam felmérni, hogy mire számíthatok, ezek szerint sok jóra nem :D
nov. 26. 14:26
 18/19 anonim ***** válasza:
Remélem, olyan a munkahelyed, ahol nem veszik szigorúan a késést, mert különben hamar ki fognak rúgni.
nov. 26. 18:07
 19/19 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=Ftl2u-zuMYc&t=250s

Magyarország jobban teljesít! (Már csak az kérdés, hogy miben?)

nov. 26. 19:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!