Budapesten tudok venni jegyet a villamoson? illetve digitális jegy hogy működik?
Most fogok utazni először villamoson, sőt Budapesten is most leszek először.
Jegyet lehet venni a villamoson? Ha nem akkor hol kell? meg ha netán digitális jegyet akarok az hogy működik? Megveszem az app-ban, aztán utána mit kell vele csinálni?
Meg amúgy villamoson van kijelző melyik megálló fog jönni épp? És a leszállás hogy működik? Van leszállás jelző gomb? Vagy alapból megáll mindenhol?
És a késés mennyire gyakori?
köszi a válaszokat!
Általában nem.
Beszkenneled a járművön a QR kódot vagy az NFC taget.
"Jegyet lehet venni a villamoson?"
Általában nem.
"Ha nem akkor hol kell?"
Jegypénztár, automata, trafik, online
"meg ha netán digitális jegyet akarok az hogy működik? Megveszem az app-ban, aztán utána mit kell vele csinálni?"
"Meg amúgy villamoson van kijelző melyik megálló fog jönni épp?"
A legtöbb járművön van.
"És a leszállás hogy működik?"
Az ajtók nyitása után kilépsz a jármű ajtaján.
"Van leszállás jelző gomb? Vagy alapból megáll mindenhol?"
A legtöbb járművön van, ennek ellenére a legtöbb vonalon minden megállóban megállnak.
"És a késés mennyire gyakori?"
Minden napos. A forgalmasabb járatokon nincs is pontos menetrend, csak egy kb. követési idő, pl. hogy 5 percenként jár.
A járművön drágább.
Én gyűjtőjegyet vettem régebben mindig, azt viszont a legtöbb megállóban tudsz venni, mert általában vannak automaták.
De ha érdekel, akkor van egy fel nem használt 10 darabos gyűjtőjegyem, szívesen eladnám, mert azóta már bérletem van, és várhatóan nem fogom elhasználni.
Aztán meg ki tudja mikor f*ngjűk el magukat, hogy eddig volt érvényes a korábban vásárolt jegyek... Nem szívesen dobnék ki 3500 Forintot...
#2: 3500 Ft-os gyűjtőjegy sosem volt.
2023. szept. 1-től 4000 Ft a gyűjtőjegy. Tehát a korábbi, 3000 Ft-os gyűjtőjegy 2024. szept 1-ig volt felhasználható.
Ha neked 3000 Ft-os van, akkor már csak november 30-ig (azaz jövő hét végéig) válthatod vissza vagy cserélheted be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!