Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az normális hogy itt pécsen...

Az normális hogy itt pécsen azok a helyi volvo buszok zörögnek mint állat?

Figyelt kérdés
Az út egyenetlenségein úgy zörög mindegyik, normális ez?

nov. 16. 22:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen busz volt a nyáron, épp azon a vonalon közlekedő ingyenes elektromos próbajárat volt, amelyik nekem jó volt. Úgy rázott, hogy a harmadik megállóban leszálltam, mert nem bírtam elviselni. Megvártam a következő, menetrend szerinti buszt; nem néztem a típusát, csuklós busz volt, normálisan lehetett folytatni az utat.
nov. 16. 22:46
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
Normális. Milyen idős vagy? Nem jártál Ikarus buszokkal Pécsen? Amikor a Hunyadi utcában üvöltő motorral és vonyító váltóval kínlódott felfelé a 35-ös... pluszban még külön-külön frekvencián zörgött, énekelt benne minden egyes lemez, ablak, burkolat. Csak kiabálva lehetett beszélgetni egymással. A sofőr könyörgő arccal nézett a tükörbe hogy a Pálosoknál ne nyomjon senki gombot mert nem tud újra elindulni ha meg kell állni. Ehhez képest ami ma van az full komfort. Tanuld meg értékelni hogy egyáltalán még ennyi is van - tekintve hogy a 30 éve nincs normális városvezetés, nincs senki aki normálisan gatyába rázná a tömegközlekedést, stb.
nov. 17. 08:56
 3/7 anonim ***** válasza:
47%

Ez az alacsony padló átka. Rövid rugóút, keményre hangolt futómű.

A régi Ikarusok légrugókkal, irgalmatlan hosszú rugóúttal simán átsiklottak olyan helyeken is (Bp. Thököly, felújítás előtt), ahol egy ilyen műanyag Volvo a fogtömést is kirázta az emberből.

Nem kell idekeverni a nem karbantarott, erejüket vesztett szarrá kopott motorokat, jó motorral az Ikarus is felment bárhova.

nov. 17. 10:53
 4/7 anonim ***** válasza:
#3 :D Azt csak gondolod! Amiről a 2. válaszoló írt, Pécs, Hunyadi utca az olyan emelkedő, hogy annak létezését az alföldön tagadnák! (ha élhetek ilyen túlzással úgy, hogy abból nincs sértődés)
nov. 21. 18:22
 5/7 A kérdező kommentje:
Hunyadi az egy jó utca :D Biciklivel is finom fel-le :D
nov. 21. 20:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Megnéztem, semmi különös. Emelkedik. Budán a Fillér utca legalább ilyen meredek, ha nem meredekebb, és az Ik260-asok vígan felmentek rajta.

nov. 22. 00:09
 7/7 anonim ***** válasza:

#6 Na ennek sok értelme nincs... szerintem nincs miről beszélnünk.

Budán a Fillér utca 70 métert emelkedik, a legalacsonyabb és a legmagasabb pontja között ennyi a különbség. Az említett pécsi utca pedig bő 200 métert emelkedik. :) Az a hegyre vezet fel, nem egy dombra. Na és persze nagyon nem mindegy, milyen hosszan emelkedik egy út, van-e benne szerpentin, mert ugyebár kanyarokban a lendületet veszíted, pláne egy busszal, de részletekbe ne menjünk bele.

Vannak ennél nagyobb emelkedők is az országban, nem akarom, hogy ennek egy olyan lecsengése legyen, hogy ez valamiféle egyedi eset, és itt élnek a magyar serpák, de ez régen az Ikarus buszoknak tény, hogy kihívást jelentett, igaza van ebben a 2. válaszolónak. Ide elsősorban azért járt fel busz, mert itt volt régen a tüdőszanatórium, amit persze bezártak anno, mert ugyan már, minek is van egy tüdőszanatórium fent a hegyen, ahol friss és tiszta a levegő, jó lesz az lent a városban is.

nov. 22. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!