Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Egy vonatjegy csak egy bizonyo...

Egy vonatjegy csak egy bizonyos időpontban induló járatra szól, vagy bármelyikre aznap?

Figyelt kérdés
Soha nem vettem még vonatra jegyet, szóval kicsit homályos még nekem a tömegközlekedésnek ezen fajtája. De gondolok itt arra, hogyha például lekésem a vonatomat, amire át kéne szállnom, és csak egy következő vonattal tudnék menni. Ilyenkor mi van? Fel tudok szállni a jegyemmel, vagy az a jegy tényleg csak arra az egy konkrét vonatra jogosított fel, amit lekéstem?

nov. 14. 23:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az IC helyjegy és az okosjegy konkrét vonatra szól. A menetjegynek pedig lejárati ideje van, a 100 km alattinak 4 óra, a felettinek 24 óra, ami a kiválasztott vonattól indul, onnantól kezdve mindegyikre jó ami a lejárata előtt elindul a kiindulási állomásról (menetrend szerint, a késés nem számít).
nov. 14. 23:33
 2/3 anonim ***** válasza:
51%
Vonatot lekésni soha nem lehet, csak túl korán érkezni az indulóhoz.
nov. 15. 01:26
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

"Vonatot lekésni soha nem lehet, csak korán érkezni a következőhöz"

Így helyes.

A jegyen rajta van az indulási időpont, ahhoz képest kell nézni az 1-es által leírtakat.

nov. 15. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!