Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van olyan autósiskola, ahol...

Van olyan autósiskola, ahol még Ikaruson lehet tanulni vezetni? (D kategória)

Figyelt kérdés

A szívem csücske az Ikarus, már szinte sehol nem járnak, viszont szeretnék vezetni egyet.

Tudom, hogy a BKV-nál még van 2-3 db tanuló Ikarus 415-ös, de azok automaták, engem manuális érdekel. (Bárhol az országban.)

Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat!

okt. 29. 03:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Ha jól értelmezem, te szeretnéd megcsinálni a D kategóriát, és azt egy régi Ikarussal szeretnéd? Hát, manapság már azért a 2000+-os évjáratú autóbuszok vannak mindenhol. Vannak, ahol egész újak, pár évesek, de az a ritkábbik verzió.

Én jelenleg egy 2003-as Irisbus-on tanulok vezetni. Ez manuális váltós. A régi Ikarus tuti hogy nagyon fapad ehhez képest, de ebben sincsen semmi különösebb extra vagy egyéb. Csörög, zörög ahogy azt kell. De állati jó vezetni.

okt. 29. 14:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Most a C-t csinálom, egy közel 30 éves Mercedesen tanulok (ez volt a legrégebbi tanuló teherautó, amit találtam), viszont a D-t Ikaruson szeretném letenni. 😃
okt. 30. 03:59
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát az a baj, hogy ez nem kívánságműsor. 😃 Persze, abszolút megértem, de szerintem ne válogass. Azon tanulj amin lehet, ami van. Hiszen, ami nem konkrét tanuló autó, magyarul nincsen átalakítva hivatalosan oktatásra, azzal sajnos nem vezethetsz, nem tanulhatsz.

Én a C-t egy 2002-es "pofozós" manuális váltós 10,5 tonnás Ivecoval csináltam 2,5 éve.

Alapból autóbusz sofőr szeretnél lenni? Mert ha csak kimondottan ez érdekel, akkor nem kötelező már a C hozzá. Persze, ha teherautósofőrként is szeretnél, akkor nyilván megéri. 😃

okt. 30. 14:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A két tanuló 260-ast (BPO-127 és BPI-204), ezeket tudom, hogy sok éve visszaalakították sima forgalmi kocsivá... bár ez BKV, de vidéken sem hiszem :(
tegnap 15:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem fűznék hozzá sok reményt. Az Arriva pár éve még kézi váltós C56okkal oktatott, de már az sincs. KAMI autósiskola is pár éve még 250essel nyomta, az sincs már meg. Szerintem a BKV-s 415ösökön kívül nincs már oktató Ikarus az országban.
tegnap 20:47
 6/6 anonim ***** válasza:

#1-es és #3-as vagyok!

Engem vonzannak a buszok, azért csinálom most a jogosítványt. De teljesen mindegy nekem, hogy Ikaruson vagy Irusbuson ülük. A busz az busz... A feeling ugyanaz. 😍

tegnap 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!