Van olyan autósiskola, ahol még Ikaruson lehet tanulni vezetni? (D kategória)
A szívem csücske az Ikarus, már szinte sehol nem járnak, viszont szeretnék vezetni egyet.
Tudom, hogy a BKV-nál még van 2-3 db tanuló Ikarus 415-ös, de azok automaták, engem manuális érdekel. (Bárhol az országban.)
Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Szia.
Ha jól értelmezem, te szeretnéd megcsinálni a D kategóriát, és azt egy régi Ikarussal szeretnéd? Hát, manapság már azért a 2000+-os évjáratú autóbuszok vannak mindenhol. Vannak, ahol egész újak, pár évesek, de az a ritkábbik verzió.
Én jelenleg egy 2003-as Irisbus-on tanulok vezetni. Ez manuális váltós. A régi Ikarus tuti hogy nagyon fapad ehhez képest, de ebben sincsen semmi különösebb extra vagy egyéb. Csörög, zörög ahogy azt kell. De állati jó vezetni.
Hát az a baj, hogy ez nem kívánságműsor. 😃 Persze, abszolút megértem, de szerintem ne válogass. Azon tanulj amin lehet, ami van. Hiszen, ami nem konkrét tanuló autó, magyarul nincsen átalakítva hivatalosan oktatásra, azzal sajnos nem vezethetsz, nem tanulhatsz.
Én a C-t egy 2002-es "pofozós" manuális váltós 10,5 tonnás Ivecoval csináltam 2,5 éve.
Alapból autóbusz sofőr szeretnél lenni? Mert ha csak kimondottan ez érdekel, akkor nem kötelező már a C hozzá. Persze, ha teherautósofőrként is szeretnél, akkor nyilván megéri. 😃
#1-es és #3-as vagyok!
Engem vonzannak a buszok, azért csinálom most a jogosítványt. De teljesen mindegy nekem, hogy Ikaruson vagy Irusbuson ülük. A busz az busz... A feeling ugyanaz. 😍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!