Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mely kínai villanymozdonyok...

Attilav kérdése:

Mely kínai villanymozdonyok továbbíthatnák a jövőben az IC kocsikat ?

Figyelt kérdés
Tudom teljes agyrém, de játsszunk el a gondolattal, a vectronokat lemondta a kormány, meg hát van ez az orosz-kínai orientáció, a 3-as metró szerelvényeit az oroszok újították fel. Mi lenne ha meglépné a kormány hogy kínai villanymozdonyokat rendel ? Milyen típusokat rendelnének vajon ?

okt. 18. 08:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Sárgákat!
okt. 18. 08:39
 2/7 anonim ***** válasza:
34%

Ha megnézed a kínai vasút-videókat, akkor választhatsz: lehet a csak 200 km/h-ra kalibrált mozdonyt választani, létezik a max 440 km/h-ra készített mozdony, és a már üzemelő 630 km/h sebességhel vontató mozdony. de próbapályán tesztelik az ezer km/ h-t is tudó mozdonyt..(ehhez még nincs kocsi, és pálya)

nos?

okt. 18. 09:02
 3/7 A kérdező kommentje:

A CRRC az egyik kínai vasúti gyártó, a youtube csatornájukon próbáltam villanymozdonyokra keresni, nem sok releváns találat lett, pár videót találtam, inkább motorvonatokban utaznak.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=hpOim-VkfD8

Az EU és a magyar szabványoknak nem feltétlenül felelnének meg ezek a mozdonyok szerintem, de 2/3-ad birtokában simán módosítanának jogszabályt ha kell, és akkor az EU rosszallását eltűrve, belföldi forgalomban simán futhatnának ezek a kínai csodák(az már más kérdés mennyire lennének biztonságosak). Sajnos azonban jelenleg úgytűnik nemhogy kínai hanem semmilyen mozdonyt / vasúti kocsit nem akarnak beszerezni, még HÉVeket sem.

okt. 18. 16:58
 4/7 A kérdező kommentje:
okt. 18. 17:14
 5/7 A kérdező kommentje:
okt. 18. 17:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Maglev kellene ide vagy a Shankanzen :)
okt. 18. 18:36
 7/7 anonim ***** válasza:
49%
Csin Csán Csun Szili C43
okt. 19. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!