Mozdonyvezető (MÁV) tanfolyam szerint lenne egy kérdésem. (?)
Jelenleg Békásmegyeren lakom. Jelentkeztem a MÁV mozdonyvezető tanfolyamára, viszont még visszajelzést nem kaptam, bár igaz, október 10.-én, az-az, utolsó napon adtam le.
A kérdésem arra irányul, hogy én, mint békási, szoktak tekintettel lenni arra, hogy melyik kerületben lakom, és ahhoz közel kezdjem el a szolgálatot, vagy fejezzem be, vagy, akkora nagy a hiány, hogy mindenki oldja meg a hazajárást, ha hajnali fél egykor végzek, akkor Keletiből utazzak haza az éjszakai busszal 1.5 órát, amire hazaérek? Nyilván a HR-estől nem fogom megkérdezni, hiszen, nem ez alapján fogok dönteni, vannak ennél sokkal, de sokkal borzalmasabb esetek is, viszont számomra érdekel, hogy, van-e ilyen szempont..
21/F
Kérdést elég gyengén fogalmaztam meg, hiszen, helyesen:
MÁV mozdonyvezetői állással kapcsolatban lenne egy kérdésem. (?)
Nem igazán vannak erre tekintettel, hogy is lennének? Elképzelni sem tudom, hogyan lehetne ezt megoldani. Van autóval mész (bár azt nem tudom, ott végzel e feltétlenül, ahol kezdtél), vagy bevállalod a tömegközlekedést, Békásra annyira nem rossz éjszaka sem.
Miért nem mész a Hévhez? Az helyben van és a szolgálatok többsége Békásmegyeren kezd-végez.
Igazából ez csak elméleti kérdés volt, ugye tudtommal BKV-nál, figyelnek erre. Bár lehet nincs igazam, csak rossz információk birtokában vagyok. :D
Nekem azért fura egy kicsit, ha mondjuk van egy kolléga, aki teszem fel mondjuk Népszínház negyedben lakik, akkor nem az S30, hanem a gödöllői s80-asakat vinné, és van olyan, aki mondjuk XII./I./II. Kerületben él, az vinné az S30-ast, és nem fordítva.. Erre a gondolatmenetre alapoztam az egészet, bár, amekkora hiány van a vezérekből...
Sosem értettem, hogy aki mozdonyvezető tanfolyamra jelentkezik, annak miért ez az első kérdése. Maga a munka olyan, hogy ott végzel, ahol lejár a munkaidő. Onnantól utazás vissza ahogyan tudsz vagy helyben elszállásod magadat, mert pl. éjszaka nincsen tömegközlekedés azon a helyen. Aki ezt nem tudja bevállalni, az nem való mozdonyvezetőnek. A MÁV Start annyit vállal, hogy megpróbálja úgy szervezni a beosztást, hogy a saját telephelyén végezzen mindenki, de ez a gyakorlatban vagy sikerül vagy nem. Mikor hogyan jön ki. De inkább úgy mondanám, hogy a megvalósulás azt jelenti, hogy kb. 1-2 órányi útra vagy a telephelytől maximum, amikor vége a munkaidőnek.
Az, hogy hazavinni a mozdonyt... Hova? Hogyan? Ki fizeti ki? Hol áll addig, ameddig nem dolgozol és ki fizeti ki ennek a költségeit? Barátom, te nagyon el vagy tévedve.
Utolsó, én úgy tudom, hogyha budapesti vezér befejezi a szolgálatot teszem fel Veszprémben vagy Pécsett, akkor ott helybe kap szállást (amennyiben hajnalban végez) és cserébe másnap pihenő. Lehet rosszul tudom.
Amit írtál, hogy ki való, ki nem való mozdonyvezetőnek, szerintem inkább pont az nem való, aki el lébecolja az egészet, aki a jelzéseket el bagatellizálja, nem kipihenten érkezik a munkára, éppen fontosabb esti buli, aztán nem tud koncentrálni a munkára. A veszélyes igenis nagyon veszélyes üzem, akár több száz emberi élet múlhat egy-egy nemtörődöm viselkedéssel.
Szerintem a nagy emberhátrány miatt eléggé embertelen a mozdonyvezetők beosztása. Azt amit leírtál tudom vállalni, egyáltalán nem írtam, hogy ez lenne a legfontosabb: "Nyilván a HR-estől nem fogom megkérdezni, hiszen, nem ez alapján fogok dönteni, vannak ennél sokkal, de sokkal borzalmasabb esetek is, viszont számomra érdekel, hogy, van-e ilyen szempont"
A vasút igenis veszélyes üzem*
:D
Amúgy amibe belekötöttél, hogy mozdony mint szolgálati autó csak irónia volt. :D
"hogyha budapesti vezér befejezi a szolgálatot teszem fel Veszprémben vagy Pécsett,"
A budapesti vezér Budapesten fogja a szolgálatát befejezni, a pécsi meg Pécsett. Személyszállítás, ill. a MÁV-START és a GYSEV esetén ez az alaphelyzet, ezért van a telepállomás.
"valahol a puszta közepén lejár a munkaidő"
Tervezetten semmikor nem jár le a munkaidő a puszta közepén. Alapvetően a telepállomásra való visszaérkezés után jár le a munkaidő. Annyi vonat van a 4-12 órás munkaidőben, hogy a vége a telepállomáson legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!