Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Utazzak napi összesen 3-4...

Utazzak napi összesen 3-4 órát vagy kollégium?

Figyelt kérdés
Jövőre az Budapest Óbudai Egyetemére szeretnék menni és napi oda vissza 3-4 óra lenne az utazás tömegközlekedéssel. Őszintén nem tudom mennyire lesz ez hosszú távon megterhelő viszont nem szívesen mennék kollégiumba. Viszont még lehet változik majd a hozzáállásom. Viszont ha mégis kolis lennék melyik Óbudai kolit ajánlanátok? Esetleg személyes tapasztalat az utazással vagy az egyik ottani kollégiummal sokat segítene.

okt. 9. 20:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%

Utazás = Időpazarlás

Kollégium = Szabadság

okt. 9. 20:59
 2/13 anonim ***** válasza:
81%

Magánkollégiumot ajánlani sajnos nem tudok. Egyetemi kollégiumnál meg általában az van, hogy megvan az egyetemeken, mely karhoz mely koli/kolik tartozik, és oda kerülsz be, ha kapsz férőhelyet, nem annyira kívánságműsor, főleg nem első évben.

Legyél amúgy kolis. Ha szerencséd van, kapsz egy olyan szobatársat, aki már középsuliban is kolis volt, és hamar ránevel arra, milyen másokkal egy légtérben élni.

okt. 9. 21:02
 3/13 anonim ***** válasza:
76%

A Kandó koli a Bécsi úton pár éve lett teljesen felújítva és nyitották újra, az rendben van. Mint egy hotel. Ha az működik, oda szerintem nyugodtan beköltözhetsz. A pesti oldalon ugyanez igaz a BMF diákhotel névre hallgató kolira, pár évvel régebbi de teljesen rendben.

A Kiss Árpád és a Bánki koli szerintem felejtős. Akkor már inkább a tömegközlekedés.

okt. 9. 21:07
 4/13 anonim ***** válasza:
89%
Én laktam fél évet totál lepukkant szoci időket idéző koliban is (régi általános+középiskolai hétvégi versenyeire emlékeztetett), amint megszokja az ember, élhetőbb, mint heti 3-4 órát utazással tölteni. Utazás közben tanulni vagy nem fog a kérdező, vagy nem olyan hatékonyan, cserébe amúgy fárasztó, akárki akármit is mondjon, ott nem aludja ki magát, nem tölti fel az sem, ha filmet néz a buszon-vonaton, főleg, ha átszállások is vannak. Egyetemet így nem lehet csinálni, főleg nem elsőévesként, amikor a legnagyobb a hidegzuhany.
okt. 9. 21:10
 5/13 anonim ***** válasza:
79%

3-4 óra rohadt sok.

Én csak 2 órát utaztam naponta, de ez is szörnyű volt. Rengeteg idő ez hosszú távon.

Nem tudsz résztvenni programokon, bulikon, edzésre vagy bármilyen más sulin kívüli tevékenységre sem lesz időd vagy energiád.

okt. 9. 21:36
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én régen úgy voltam, hogy az elején koli (1 évig) majd 3 év bejárás szintén kb. ennyi idő ment rá.

A koliból is vannak rohadt jó emklékeim amiket sosem felejtek el de a bejárás is marha nagy fun volt haverokkal :D kegyetlen sokat baromkodtunk...

Persze akkoriban nem volt okosteló. Lehet, hogy most dög unalmas lenne mert mindenki a telóját nyomkodná.

okt. 9. 22:40
 7/13 anonim ***** válasza:
57%
Utazás közben lehet ám tanulni, nagyon hasznos. A kollégiumban nehéz, mert szinte senki más nem azt fogja tenni és zavarnak. Úgyhogy én oda nem mennék semmiképp sem. Vagy utazás, vagy ha az nagyon nem megy akkor albérlet egy külvárosi kerületben vagy az agglomerációban.
okt. 9. 23:56
 8/13 anonim ***** válasza:
44%
Ha az utazás MÁV-val lenne, akkor kollégium. A 3-4 óra a valóságban gyakran 5-6 lenne, és nem egy vizsgát lekésnél a MÁV miatt.
okt. 10. 08:03
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én naponta 3-4 órát utazok munkába. Megterhelő és nagyon időpazarló. Ha van lehetőséged közeli szállásra, akkor azt ajánlom.
okt. 10. 14:18
 10/13 anonim válasza:
Koli
okt. 11. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!