Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Melyik Európa leghosszabb...

Melyik Európa leghosszabb vasúti járata? (Ami rendszeresen is jár)

Figyelt kérdés

Biztos van olyan ami csak heti 1X van az is érdekel de inkább olyanra lennék kíváncsi, ami napi szinten jár. Például Budapest-Zürich napi 2X, 1157 km-el biztosan top.

Illetve nekem úgy rémlik, hogy régen volt közvetlen járat Hamburgba de most nem találtam ilyet. Vagy rosszul rémlik? Az biztos hogy vagy 8-10 éve mentem vonattal Drezdába átszállás nélkül és úgy rémlik, hogy a végállomás Hamburg-Altona volt. Ha igaz, akkor az 1400-1500 km is lehet.

Bár azt érdekel, hogy most mi a leghosszabb.

okt. 5. 18:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Itt fel van sorolva pár: [link]

Itt is: [link]

Nem is olyan régen még volt Budapest-Moszkva járat is közvetlen kocsikkal Belgrádból, Zágrábból és Velencéből. Valószínűleg nem minden nap, de rendszeresen járt.

okt. 6. 11:15
 12/16 anonim ***** válasza:
#9 De.
okt. 7. 01:25
 13/16 A kérdező kommentje:

Hát csakugyan lehetséges.

Számomra ami az ukrán és a román hatartól még keletebbre van, az fikció 😅

De ha már itt tartunk:

Én csinálnék egy Isztambul-Hamburg játatot meg egy Liszabon-Moszkva járatot :D

Utóbbit kicsit nehezebb lenne megoldani, mert Csap-on át kéne tengelyezni a kocsikat ami eltarthat 2-4 óráig :)

okt. 7. 07:25
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha az is számít, aminek csak egy része van Európában, akkor valószínűleg a transzszibériai vasút.
okt. 7. 09:36
 15/16 anonim ***** válasza:

"Ha az is számít, aminek csak egy része van Európában, akkor valószínűleg a transzszibériai vasút."

Hm, Wiki szerint addig 1777km az út, szóval valóban esélyes ez a versenyző is.

okt. 7. 16:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Viszont vannak hosszabb utak is Oroszország európai részén is, a Vorkuta-Moszkva út például légvonalban is hosszabb, mint a transszibériai európai szakasza, vagy a Malmö-Innsbruck 1720 kilométere (ez nyáron heti egyszer van), a Stockholm-Narviknál meg bőven. De van Szentpétervár-Szocsi járat is, ez is közel 2000 km légvonalban. Sajnos kilométereket nem írnak a russianrailways.com-on, sem pontos útvonalat.
okt. 7. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!