Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Európában mért nincs rendszere...

Európában mért nincs rendszeresített rendőrautó?

Figyelt kérdés

Szóval úgy értem hogy Amerikában van több fajta rendőrautó.

Vagy is ami rendszeresített Chevrolet Caprice vagy a FordInterceptor.Tehát csak a rendőrségek számára készítenék,és ezeken is lenne elől ütköző rács,fedélzeti számítógép és minimum 200LE-s motor.

Sokkal hatásosabb lenne egy bevált tipusból választani egész európában.Civil autók meg szerintem mindig szarok rendőrautónak,ki sem lehet lökni velük semmit mert egyből össze törik mint a tudjuk mi.

2013. aug. 10. 13:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Miért, itt is vehetnének sokkal erősebb szériagyártású autót, de nincs rá pénz.

Azt hiszed, hogy ha csak külön a rendőrség számára gyártanának autót, az sokkal olcsóbban jönne ki? Nem, sőt, sokkal drágább lenne.

2013. aug. 10. 13:40
 2/14 anonim válasza:

Én egyáltalán annak örülök, hogy van két járőr a városba.

Amit javasolsz, az sokkal többe kerülne, mint a mostani állapot. Politikusok meg inkább a zsebükbe szavazzák meg a pénzt.

2013. aug. 10. 13:42
 3/14 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom.4-6 millioért már olyan rendőrautót össze lehetne dobni ami simén 200 LE-s.Sőt rendőrségnek nem is kellene bőr ülés meg minőségű anyagok.Egyszerűen legyen kívül erős tartós és sedan.Opeleket se mondom most annyira rosznak csak kicsi,autópályán nem ér semmit meg hát ütköző rács sincs az elején,azt ha nekimegy valaminek már az egész eleje betört.
2013. aug. 10. 13:50
 4/14 A kérdező kommentje:
De a TEK-nek kell persze kell a 10 milliós kocsi mikor nem is ők az elsőzámű rendfentartók.Meg az egész kormányt nem értem,TEK-nek minek kell 200 LE-ős ilyen meg olyan fényezésű Audi mikor soha nem üldöznek vele senkit?! Persze rendőrség meg kap egy kis 105 LE-s kocsit azt érjenek vele utol egy német BMW-t vagy egyántalán bármi mást.USA-ban még azt szeretem hogy a rendőrség simán megveri a bünzőket! Nézte megy üldözéses vidit a faszi kiszált a kocsiból a rendőr ráugrott és nekiálta verni mint az állat,bilincsbe verte és kész is.Mi meg dajkáljuk őket és ha kicsit keményebb egy zsaru már repül is,igaz mit is várunk egy minimálbéri fizetéstől.
2013. aug. 10. 13:53
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

"4-6 millioért már olyan rendőrautót össze lehetne dobni ami simén 200 LE-s."

Azt a 4-6 milliót szorozd be annyival, amennyi autó kellene. Utána GEY autónak számold ki a fenntartását és ismét szorozz!

"Egyszerűen legyen kívül erős tartós és sedan."

Az összes autó tartós, ha karban van tartva. De miért is kellene sedannak lennie egy rendőrautónak?

"Opeleket se mondom most annyira rosznak csak kicsi"

Nem kicsi az. Nem bevásárolni kell nekik az autó. Az meg nem érdekük, hogy a gyanúsított kényelmesen utazzon hátul.

"autópályán nem ér semmit"

Mit is keresne egy rendőrjárőr az autópályán?

"meg hát ütköző rács sincs az elején"

Nincs. Megváltoztatja az autó gyűrődési zónáit (tehát többet árthat, mint használhat), gyalogosvédelmi szempontból megbukott (egy rendőrautó esetében rossz választás), meg egyébként is minek? Előbb meg kellene tanítani vezetni a rendőröket úgy, hogy ne csak egyenes úton tudják hajtani a szekeret 90-nel a városban....

"azt ha nekimegy valaminek már az egész eleje betört."

Viszont a sofőr röhögve kiszáll belőle.

Ne vedd személyeskedésnek, de te hány éves vagy?

2013. aug. 10. 14:02
 6/14 anonim ***** válasza:

"De a TEK-nek kell persze kell a 10 milliós kocsi mikor nem is ők az elsőzámű rendfentartók."

be is b*szna, ha egy páncélozatlan Astrával beállítanának valahova. Szerinted mennyit érne egy gépfegyver ellen? (Babazsúrba nem küldik a TEK-et)

"TEK-nek minek kell 200 LE-ős ilyen meg olyan fényezésű Audi mikor soha nem üldöznek vele senkit?! Persze rendőrség meg kap egy kis 105 LE-s kocsit azt érjenek vele utol egy német BMW-t vagy egyántalán bármi mást."

A TEK a te kis lázadó életedet szolgálja barátom, hogyha egy tankot dugnak a seggedbe, legyen mi kiszedi azt! A rendőrségnek meg fenn is kell tartani azt a "kis 105 lóerős kocsit", nem csak megvenniük kell.

Egyébként az Opel is német, és egyáltalán nem olyan gyenge a 105 ló egy viszonylag kicsi kasztniba.

"USA-ban még azt szeretem hogy a rendőrség simán megveri a bünzőket!"

Ha van hozzá joga, akkor minek szoptassa anyatejjel?

"Nézte megy üldözéses vidit a faszi kiszált a kocsiból a rendőr ráugrott és nekiálta verni mint az állat,bilincsbe verte és kész is."

Valahogy meg kell állítani, megnézném, hogy te hogy tuszkolsz be valakit egy rendőrautóba, miközben a gyanúsított rohan össze-vissza.

"Mi meg dajkáljuk őket és ha kicsit keményebb egy zsaru már repül is,igaz mit is várunk egy minimálbéri fizetéstől."

Mindennek semmi köze a fizetéshez. Senki nem kötelezte a rendőröket, hogy legyenek azok!

2013. aug. 10. 14:08
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

-Egy járőrkocsinak, ami valószínűleg szolgálati idejének 90%-át városban tölti, felesleges az elejére rács.

-200LE-t tankolni is kell, ami bizony ugyanígy a mi adónkból menne.

-Az autópályára ott van az Octavia VRS és a motoros rendőrök a BMW-vel, továbbá egy üldőzésnél a rendőr csak rádión szól a kollégáinak, és azok elé tudnak kerülni, feltartóztatni.

-A rendőr se hülye, hogy lökdösse a másik autót, szerintem te még nem is vezettél nagy sebességgel, mert akkor tudnád milyen az, mikpor csak egy kátyúba is belemegy egy autó 160-180as tempónál.

-És a végére:engem ne üssön meg a rendőr indokolatlanul(jogtalanul), mert könnyen visszanyalna a fagyi.Gondolom nem csak én lennék így vele, és ha már egy egész társadalom utálja a saját rendőreit, annak sose lesz jó vége.

Ui:remélem téged sem vesznek fel a rendőrséghez :D

2013. aug. 10. 14:33
 8/14 anonim ***** válasza:
Amerikában is törik folyamatosan ripityára azokat a járőrautókat, csak ott nem számít, mert vesznek nekik egy másikat készletről és kész. Európában viszont egy kicsit más a felfogás, s elég nagy presztízs veszteség a rendőrségnek, ha összetörik a drága Porschét, Subarut vagy Lambót. Egy másik probléma Európa úthálózatából adódik, mert egyszerűen borzasztó ritkán alakulhat ki olyan autós üldözés mint az USA-ban. Nem érdemes autóval menekülni, de ha mégis erre válallkozna valaki, nem a lóerő számít. Legfeljebb autópályán, de ott meg van autópályarendőrség, ami más tésza. A klasszikus európai terepen egy robogóval vagy egy pár görkorcsolyával könnyebben el lehet tünni, mint egy gyors autóval (TAXI filmek!). Amerikában persze néhol van 200 kilométer útszakasz bármiféle növényzet, elágazás vagy város nélkül, oda lehet, hogy kell az erős motor.
2013. aug. 10. 15:58
 9/14 anonim ***** válasza:
Továbbá az USA-ban nagyon sok államban ha gyorsan hajtassz és úgy néz ki, mintha menekülnél már utánad is eredehet a rendőr és tényleg kilökhet a csudába és rögtön bűnözőként kezelhet. Ez szerencsére a kontinentális jogban nem igazán bevett gyakorlat. Elég csúnyán is nézne ki, ha apuka viszi a kórházba szülni anyukát, aztán egy arra kocsikázó járőr hirtelen belöki őket az árokba, s majd fél órával a szülés előtt az egész család ott pusztul meg.
2013. aug. 10. 16:03
 10/14 anonim ***** válasza:

"4-6 millioért már olyan rendőrautót össze lehetne dobni ami simén 200 LE-s."

Megnézem én azt, hogy mikor raknak össze 4-6 millából egy olyan autót, ami megbizható is, meg normális a fogyasztása, és a 200 lovas autónak kell rendes futómű meg kasztni is.

Egy külön autót nem csak legyártani kell, kell neki külön gyár, és sokmillió tesztkilóméter, rengeteg mérnöki munka, stb.

2013. aug. 10. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!