Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Helyjegy hogyan is van?

Helyjegy hogyan is van?

Figyelt kérdés

Régóta nem buszoztam, vonatoztam.

Most hogy is van ez a helyjegy?

Buszon nem lehet álló utas. Mi van ha már ül valaki az előre megvett helyemen? Borsodban lakok, sok a cigány. Nem hiszem hogy leszállítaná a helyfoglaló cigut a sofőr, vagy igen?

Nekem kellene "megverekedni" a helyemért?

Vonaton lehet még állva utazni? Vagy kötelező megváltani a helyjegyet?

szept. 18. 21:29
 1/4 anonim ***** válasza:
60%
Úgy van hogy 300 forint a buszra
szept. 18. 21:59
 2/4 anonim ***** válasza:
34%
Ha elfoglalták a helyedet és látod rajta hogy nem fog tetszeni a válasza, akkor szépen elfoglalsz egy szabad helyet és ha valaki szól hogy az az öve, akkor szépen átülsz máshova. Vonaton nem lehet állva utazni, amelyik vonat helyjegy köteles, arra muszáj venni helyjegyet.
szept. 18. 22:00
 3/4 anonim ***** válasza:
72%
Vonaton nem lehet állva utazni? :DD
szept. 18. 22:29
 4/4 anonim ***** válasza:
79%

Csak emelt sebességű országos járaton (buszon) nem lehet álló utas, a Miskolcra közlekedő regionálison nyugodtan állhatsz. Ebből adódóan nem is fogsz tudni helyjegyet venni csak a Budapestre közlekedő járatra (pl. Kazincbarcikáról).

IC típusú vonatra kötelező megváltanod a helyjegyet; személy-, gyorsított személy-, sebes-, gyorsvonatokra általában nem, de ezt a menetrendben jelölik (R).

szept. 19. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!