Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapestnek vagy Bécsnek jobb...

Budapestnek vagy Bécsnek jobb a tömegközlekedése?

Figyelt kérdés

Nekem kicsit úgy tűnt, hogy Bécsben lassabban lehet eljutni A-ból B-be, mint Budapesten, pedig területre kisebb város. Budapesten mondjuk közlekedésileg szerencsés helyen lakom, mert néhány percre van Újpest-központ.

Bécsben sokkal több a villamos, mint Budapesten és egyrészt ez tök jó, mert környezetbarát, viszont lassabbak, mint mondjuk Budapesten a gyorsjáratok (20E, 66E, stb). Nektek mik a tapasztalataitok?

szept. 12. 18:05
 1/6 A kérdező kommentje:
Emellett sokszor azt vettem észre, hogy Bécsben ritkábban járnak a metrók, mint Budapesten.
szept. 12. 18:05
 2/6 anonim ***** válasza:
65%

Ezt nem lehet összevetni...ebben az évben újból Bécs nyerte el a legélhetőbb város címet.

Budapest nincs a listán

szept. 12. 18:56
 3/6 eddiboy ***** válasza:
94%

Nagyjából hasonló, lehet Budapesté kicsit jobb, de Bécsben is vannak éjszakai járatok pl. Mondjuk Bécsben több a metró, viszont, ahogy írtad, nincsenek gyorsjáratos buszok.

#2: A legélhetőbb város címet nem csak a tömegközlekedés alapján adják.

szept. 12. 19:09
 4/6 anonim ***** válasza:
87%
Bécsben 5 metróvonal van >100 állomással és 2026-ra várható a hatodik metróvonal első szakaszának átadása. Az S-Bahn vonalak (kb. a HÉV-nek felel meg) átszelik a várost, nem csak az agglomerációs településeket kötik a városhoz. A villamosvonalakat sem szüntették meg olyan arányban, mint Budapesten. Ezek miatt szerintem Bécsben jobb a közösségi közlekedés.
szept. 13. 01:07
 5/6 anonim ***** válasza:
95%
Tekintve, milyen gyakran járnak éjszakai buszok, hogyan vannak összerakva a vonalak, hajnal 2-kor is ha külső kerületbe mennél a belvárosból, akkor sem kell 1 óránál többet várnod, szerintem Bp. tömegközlekedése világbajnok. Genfben este 8 után sétálhatsz az egész városon keresztül, mert az Über-sofőrök sem vállalnak be. Bécsben hasonlóan ezt tapasztaltam, este 10-kor megéheztem vagy séta, vagy bérlős roller a mekibe, tömegközlekedésről ne is álmodjak. Itthon villamos, busz, metró, el sem tudnám dönteni, mit vegyek igénybe és hol kajáljak.
szept. 13. 04:55
 6/6 anonim ***** válasza:
55%
Bécsben jobb minden szempontból: lefedettség, járművek állapota, tisztaság, megbízhatóság.
szept. 13. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!