Nekem kicsit úgy tűnt, hogy Bécsben lassabban lehet eljutni A-ból B-be, mint Budapesten, pedig területre kisebb város. Budapesten mondjuk közlekedésileg szerencsés helyen lakom, mert néhány percre van Újpest-központ.
Bécsben sokkal több a villamos, mint Budapesten és egyrészt ez tök jó, mert környezetbarát, viszont lassabbak, mint mondjuk Budapesten a gyorsjáratok (20E, 66E, stb). Nektek mik a tapasztalataitok?
Emellett sokszor azt vettem észre, hogy Bécsben ritkábban járnak a metrók, mint Budapesten.
szept. 12. 18:05
2/6 anonim válasza:
Ezt nem lehet összevetni...ebben az évben újból Bécs nyerte el a legélhetőbb város címet.
Budapest nincs a listán
szept. 12. 18:56
3/6 eddiboy válasza:
Nagyjából hasonló, lehet Budapesté kicsit jobb, de Bécsben is vannak éjszakai járatok pl. Mondjuk Bécsben több a metró, viszont, ahogy írtad, nincsenek gyorsjáratos buszok.
#2: A legélhetőbb város címet nem csak a tömegközlekedés alapján adják.
szept. 12. 19:09
4/6 anonim válasza:
Bécsben 5 metróvonal van >100 állomással és 2026-ra várható a hatodik metróvonal első szakaszának átadása. Az S-Bahn vonalak (kb. a HÉV-nek felel meg) átszelik a várost, nem csak az agglomerációs településeket kötik a városhoz. A villamosvonalakat sem szüntették meg olyan arányban, mint Budapesten. Ezek miatt szerintem Bécsben jobb a közösségi közlekedés.
szept. 13. 01:07
5/6 anonim válasza:
Tekintve, milyen gyakran járnak éjszakai buszok, hogyan vannak összerakva a vonalak, hajnal 2-kor is ha külső kerületbe mennél a belvárosból, akkor sem kell 1 óránál többet várnod, szerintem Bp. tömegközlekedése világbajnok. Genfben este 8 után sétálhatsz az egész városon keresztül, mert az Über-sofőrök sem vállalnak be. Bécsben hasonlóan ezt tapasztaltam, este 10-kor megéheztem vagy séta, vagy bérlős roller a mekibe, tömegközlekedésről ne is álmodjak. Itthon villamos, busz, metró, el sem tudnám dönteni, mit vegyek igénybe és hol kajáljak.
szept. 13. 04:55
6/6 anonim válasza:
Bécsben jobb minden szempontból: lefedettség, járművek állapota, tisztaság, megbízhatóság.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!