Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Sokszor miért fordul az elő,...

Sokszor miért fordul az elő, hogy ahol csak az első ajtónál lehet a járműre felszállni, mégis a középső vagy a hátsó ajtón szállnának fel?

Figyelt kérdés
Sokan lehetnek szerintetek, akik egyáltalán nem tudják hogy első ajtós felszállás is van? És ha mégis ott felszállt és jeleznek nekik, akkor miért nem mennek előre megmutatni a jegyet vagy a bérletet, sőt olykor miért van az, hogy nekik áll feljebb?
szept. 10. 14:52
 1/7 anonim válasza:
100%
Ingyen akarnak utazni
szept. 10. 15:17
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Vagy nem tudnak olvasni, vagy nincs jegyük.
szept. 10. 15:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A forgalmasabb megállókban a sofőröknek lehetőségük van összajtózásra.
szept. 10. 16:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs jegyük és bepróbálkoznak. A Volános járatokon a legtöbb esetben nem jön be, mert azok a sofőrök évtizedek óta elsőajtóznak. A BKV járatain meg vagy érdekli a sofőrt vagy nem, de van rá esély hogy bejön. Láttam már olyat, hogy 10 percet állt a busz, mert vagy 5 bliccelő szállt fel hátul, egyesével előre hívta őket és jegyet vetetett velük (az emelt áron természetesen).
szept. 10. 19:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Mert futok hogy elkapjam a buszt
szept. 11. 10:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Én nagyon ritkán tömegközlekedem és Budapesten ahol több busz jár nagyobb csomópontoknál nem vagyok képben milyen járatok vannak, így örülök annak ha egyáltalán jó buszra szállok. Egyaránt előfordult, hogy nem elől szálltam fel az első ajtós buszra és az is, hogy bérletet mutattam fel a nem első ajtós buszon. De ezek véletlen tévedések voltak. Legtöbbször viszont az szokott történni amit előttem írtak, hogy nincs jegyük, azért nem elől szállnak fel.
szept. 11. 13:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Ilyen emberek is vannak, nincs jegyük vagy bérletük, aztán megpróbálják, hátha bejön az ingyen utazás. A sofőrök egy része nem foglalkozik ezzel. Egyre ritkábban látni olyat, hogy bemondja, menjenek oda és mutassák meg a jegyüket vagy bérletüket. Egy ideig némelyik sofőr azt csinálta, hogy a hátsó ajtókat addig nem nyitotta ki, amíg mindenki fel nem szállt az első ajtón. Persze a bliccelőket ez sem érdekelte, akkor később, de felszálltak hátul. A múltkor a 25-ös buszra felszállt egy házaspár egy tacskóval a középső ajtón. A sofőr bemondta, mutassák be a jegyüket vagy bérletüket, a kutyának is kell jegy és nincs rajta szájkosár, amíg ezeket nem pótolják, addig nem megyünk sehova. Aztán inkább nagy duzzogva leszálltak. Van olyan is, aki nem akar bliccelni, de nem tudja, vagy elfelejti, hogy az első ajtón kell felszállni. Velük nincs probléma előremennek, bemutatják a jegyüket vagy bérletüket. Nem rég volt olyan a 20E járaton, hét közben, amikor ez nem első ajtós járat, a Keletinél a végállomáson a sofőr az utasokat csak az első ajtón engedte felszállni és kérte a jegyeket bérleteket. Viszont a többi megállónál már nem csinálta ezt.

Elvileg a leszálláshoz a hátsó ajtókat kellene használni. Mikor bevezették az első ajtós felszállást, akkor a 25-ös buszon (ó, akkor még Ikarus 260-sok jártak ott), az egyik sofőr, ha valaki az első ajtón akart leszállni, akkor nem nyitotta ki neki az ajtót, hanem hátra küldte, hogy ott szálljon le.

szept. 12. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!