Az a Villamos, ami a Nyugati felüljáró helyén fog közlekedni, mettő meddig fog közlekedni? Mi lesz a száma annak a vonalnak?
gyakorlatilaga 14 es villamos fog meghosszabodni a Deák térig
Járt ott villamos valamikor is, de hogy az ahnyas volt nem tudom mert kb akkor születtem mikor megszüntették
Ennek a villamosprojektnek az a lényege, hogy 2-3 megállóért az emberek ne a metrót használják. Eleve a metró nem a belvároson belüli utazásra lett kitalálva, hanem arra, hogy az ember gyorsan bejusson a belvárosba a külsőbb kerületekből. A 3-as metró a belvárosi szakaszon eléggé túlterhelt, mivel felette nincs alternatív közlekedési mód folyamatosan. Gondoljatok csak bele, mennyire jól jött volna ez a villamos a metrópótlás alatt! Sokkal egyszerűbb lett volna megoldani a problémát.
Ha megépül a villamos, akkor jobban eloszlik majd a tömeg, és több ember fog tudni ugyanazon a vonalon mozogni adott idő alatt. A villamos tehát azért fontos, hogy aki esetleg pár megállót megy csak, az ne a metrón nyomorogjon. Hozzátenném, hogy a villamos nem csak a meglévő metrómegállóknál fog megállni, hanem azok között is, így nem csak egy alternatív opció, hanem egy + szolgáltatás is lesz, ami jelenleg nem létezik.
Olyan szempontból jó, hogy aki eddig 14-es vagy a 47, 48, 49-es villamossal közlekedett és mondjuk a nyugati pályaudvarra ment, annak nem kell átszállni a metróra arra az egy-két megállóra, hanem a felszínen tovább tud utazni.
Viszont továbbra is sokkal gyorsabb a felszín alatt közlekedni, így hosszabb távra utazva én nem ezt a megoldást választanám, hanem inkább az átszállást. Nem sok olyan ember lesz aki végállomástól végállomásig fog utazni, viszont ezeknek a járatoknak nem is az a céljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!