Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az a Villamos, ami a Nyugati...

Az a Villamos, ami a Nyugati felüljáró helyén fog közlekedni, mettő meddig fog közlekedni? Mi lesz a száma annak a vonalnak?

Figyelt kérdés
aug. 12. 19:36
 1/9 Mad Max2 ***** válasza:
100%

gyakorlatilaga 14 es villamos fog meghosszabodni a Deák térig

Járt ott villamos valamikor is, de hogy az ahnyas volt nem tudom mert kb akkor születtem mikor megszüntették

aug. 12. 20:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A 47-48-49 lenne összekötve a 12-14-gyel, de más viszonylatok is szóba kerülhetnek. A szám szerintem mellékes, de szerintem inkább előbbiek lesznek. Bár ki tudja.
aug. 12. 20:22
 3/9 A kérdező kommentje:
És mit gondoltok, megéri ezt kivitelezni? Mert ez kb. az m3 vonala.
aug. 12. 20:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Úgy 2,5 kilométeren igen. A maradék 15-20 km-en meg nem.
aug. 12. 21:07
 5/9 anonim ***** válasza:
10%
A 49-es most is szinte párhuzamos a 4-es metróval, a 14-es meg a 3-assal, legalábbis egy jelentős szakaszon. Azaz már most is megvan a kapcsolat a föld alatt, gyorsan, Kelenföldről el tudsz jutni emberi idő alatt Újpest-központig, ahol ha kell felszállsz a villamosra tovább. Mégis ki a fene fog felszállni Kelenföldön arra a villamosra, hogy csigatempóban tegye meg ugyanazt az utat? A Nyugatiig történő meghosszabbítást támogatom, hogy aki az alsó szakaszról jön elérje a vasútállomást, ne kelljen emiatt egy megállót metróra szállni, de a többi hülyeség.
aug. 12. 23:37
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a villamosprojektnek az a lényege, hogy 2-3 megállóért az emberek ne a metrót használják. Eleve a metró nem a belvároson belüli utazásra lett kitalálva, hanem arra, hogy az ember gyorsan bejusson a belvárosba a külsőbb kerületekből. A 3-as metró a belvárosi szakaszon eléggé túlterhelt, mivel felette nincs alternatív közlekedési mód folyamatosan. Gondoljatok csak bele, mennyire jól jött volna ez a villamos a metrópótlás alatt! Sokkal egyszerűbb lett volna megoldani a problémát.

Ha megépül a villamos, akkor jobban eloszlik majd a tömeg, és több ember fog tudni ugyanazon a vonalon mozogni adott idő alatt. A villamos tehát azért fontos, hogy aki esetleg pár megállót megy csak, az ne a metrón nyomorogjon. Hozzátenném, hogy a villamos nem csak a meglévő metrómegállóknál fog megállni, hanem azok között is, így nem csak egy alternatív opció, hanem egy + szolgáltatás is lesz, ami jelenleg nem létezik.

aug. 13. 17:41
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, a hármas metrón kívül az összes metró eléggé a belvárosban van kiépítve.
aug. 13. 19:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez magyar sajátosság... Nem is kell messzire menned, ha megnézed a környező városokat, ahol van metró, mindenhol normálisan vannak a vonalak. (Bécs, Kijev, Bukarest, Prága, Szófia pl) Ezek a városok Budapesthez hasonló méretűek, és történelmi hátterűek, mégis a metróhálózat jellemzően külváros-belváros viszonylatban prímán működik.
aug. 13. 20:28
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Olyan szempontból jó, hogy aki eddig 14-es vagy a 47, 48, 49-es villamossal közlekedett és mondjuk a nyugati pályaudvarra ment, annak nem kell átszállni a metróra arra az egy-két megállóra, hanem a felszínen tovább tud utazni.

Viszont továbbra is sokkal gyorsabb a felszín alatt közlekedni, így hosszabb távra utazva én nem ezt a megoldást választanám, hanem inkább az átszállást. Nem sok olyan ember lesz aki végállomástól végállomásig fog utazni, viszont ezeknek a járatoknak nem is az a céljuk.

aug. 14. 06:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!