Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Most a Volán melyik online...

Most a Volán melyik online vásárolt jegyet fogadja el?

Figyelt kérdés
Igen, új vagyok a témában, még nem próbáltam. Lehet vásárolni jegyet a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban, illetve a MÁV appban is Volánbuszra, de nem tudom, hogy mindkettőt elfogadják-e. Annyit látok, hogy a MÁV appban 25 év alatti jegy, amire szükségem lenne 15 km-re 225 Ft, a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban ugyanez 214 Ft, de nem tudom, hogy azt elfogadják-e.
aug. 6. 12:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Mindkettőt. Csak az egyiknél neked kell beolvasni a buszra kiragasztott QR-kódot, a másiknál meg neked van kódod, mit le kell csippantanod. Az árkülönbségnek nem tudom, mi az oka.
aug. 6. 14:41
 2/5 eddiboy ***** válasza:
100%
A mobiljegy alkalmazás alapból levonjabaz online 5 % kedvezményt, a MÁV app pedig csak a fizetéskor. A végén ugyanúgy ott is 214 Ft-ot fogsz fizetni.
aug. 6. 18:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyiket, igen. Sőt, én Yettel Wallet appban szoktam venni a buszjegyeimet, azt is elfogadják. Sose volt még ilyen egyszerű a jegyvásárlás, mint mostanság. Végre nem kell aprót tartanom magamnál buszjegyre.
aug. 6. 23:14
 4/5 eddiboy ***** válasza:

A MÁV app előnye, hogy most már átszállásos buszútnál is egyben tudod megvenni a jegyet az összkilométerre, így olcsóbb. Múltkor kipróbáltam, működik.

Egy hibája van. A menetrendi indulási idő előtt érvénytelennek mutatja a jegyet a validátoron való leolvasáskor a sofőr képernyőjén, és mutogatni kell a képernyőt, és magyarázkodni, hogy erre a buszra szól a jegy. Márpedig a buszok általában hamarabb beállnak a megállóba, mint az indulási idő. Remélem, ezt a problémát hamar kijavítják, én is fogom jelezni feléjük.

aug. 7. 07:10
 5/5 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy nekem inkább az a kényelmi szempont, hogy együtt tudom kezelni a helyi, illetve a helyközi jegyeket. Volán buszra a legritkábban szállok át, hiszen ez a busz, amivel rendszeresen járok majdnem a házunk bejárata elől indul és közvetlen a helyi járatos busz megállójánál rak le. Viszont mivel a helyi járatos busz nem a Volánhoz tartozik, így a MÁV appban nem tudok rá jegyet venni, viszont a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban igen és így ugyanott vannak a jegyeim.

Köszönöm a válaszokat, mindenképp kipróbálom. Bár a minap hallottam, hogy egy idős sofőr nem volt hajlandó felengedni az utast, mondván neki nem szóltak a mobiljegyről, így nem fogadhatja el, de gondolom ez egy nagyon kirívó eset volt.

aug. 7. 09:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!