Egy bzmot vonat körülbelül mennyit fogyaszthat 100km-en? 20 liternél többet?
30 körül.
A közszolgáltatás az nem a haszonszerzés miatt működik, bár szerencsés lenne, ha hasznot is termelne.
Ráadásul sok helyen olyan rossz a vasúti közlekedés hogyan van is utas, nagyon kevés fizet is érte.
Nem számoltad a személyzet,a karbantartás költségeit. Szóval még ez is plusz.
Jármű, gázolaj, karbantartás, mozdonyvezető, jegyvizsgáló, pályahasználati díj összesen 2.000-2.500 Ft/km, akkor az így alsó hangon 68.000 Ft költség.
A legritkább esetben utazik valaki 34 km-t 650 forintért (ez a teljesárú menetjegy). Napijeggyel (oda-vissza utazva) ez az út 500 Ft, vármegyebérlettel ingázva (havi 42 út) 225 Ft, kedvezményes vármegyebérlettel 22 forint 50 fillér, 14 év alatt és 65 év felett ingyenes. Összességében úgy 200 forint lehet egy főre. Ha tele lenne, akkor az 8.000 Ft bevétel.
4.: Ja, így már értem :)
Én sem vettem 650ft-ért menetjegyet, országbérletem van.
Ez a 30 literes fogyasztás rohadt sok, egy busz kevesebbet zabál. Tudom, hogy sok helyen megáll (a busz szintén), de akkor is.
Na de a retro élmény, lehet mozogni a vonaton, sok hely van, van wc azért kárpótol. Amerre én voltam, ott pont az erdő mélyén mentünk a hegyek között.
Valamivel többet fogyaszt, mint a busz, de buszból nem tudsz többet egymás mögé sorolni szükség esetén, csak a költségek megduplázásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!