Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyire drága világítani egy...

Mennyire drága világítani egy vonaton?

Figyelt kérdés

Úgy értem ha az utastérben a plafon lámpák égnek, az nagyon sokat dob a vonat fogyasztásán?

Nagyon gyakran lekapcsolják és teljes sötètben ülnek az utasok. Ennyire drága lenne vilàgítani, vagy mi az oka ennek? Emeletes vonaton a lépcsőknél akár veszélyes is lehet a sötétség…

2024. júl. 23. 16:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Igen, direkt lekapcsolják, hogy ne láss. Sőt, hogy ha leszállsz még ess is el, had nevessenek rajtad egy jó nagyot.

Egyébként írom ezt volt vasutasként, egyszer nekem fel sem tűnt, hogy nem kapcsoltam utastêr világítást. Szembejövő kollega nagyot röhögött, akkor esett le. Viszont vagy 40-en ültek a kocsiban, senkinek sem jutott eszébe bekopogni, hogy te idióta barom, kapcsolj már világítást.

Egyébkênt meg évekig ingáztam az ország rengeteg részéről ide-oda, de sajnos sose fordult elő, hogy sötét van. A buszon is általában kiégeti a szememet a világítás sötétben.

2024. júl. 24. 23:34
 12/15 anonim ***** válasza:
Többször utaztam már úgy vonaton, hogy jóidőben koppon ment a fűtés. Vagy téli fagyban ment a légkondi. Nyáron persze a legritkább esetben megy a légkondi már azon ritka vonatokon amelyeken van. Az ilyen apróság, hogy nappal is fel van kapcsolva a világítás éjjel meg nincs már senkinek nem érik el az ingerküszöbét, azért nem ír ilyesmiről senki. Egyébként már én is utaztam olyan vonaton ahol az egyik kocsiban nem volt világítás, ott se szólt senki a kallernak, de szerintem ebben az is benne van, hogy totál felesleges a kalauznak szólni mert az esetek 99%-ban ha valami nem működik akkor a kalauznak úgyse csinál semmit vagy mert hozzá se tud szagolni, vagy mert nem érdekli.
2024. júl. 24. 23:48
 13/15 A kérdező kommentje:
Tömött vonaton nem fogok végigmászni és keresgélni a kallert, akkor inkább zseblámpázok. Csak az ok érdekelt, hogy miért olyan nehéz lámpát kapcsolni.
2024. júl. 25. 10:55
 14/15 anonim válasza:
Nem hazudik! Nekem is volt tobbszor ilyen!
2024. júl. 30. 08:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem takarékossági okokból nem ég. Hanem mert vmelyik kedves utas aludni akar, vagy valaki poénkodik, vagy elromlik. De a takarékoskodás nem szempont. Akkor inkább nem fűtenének vagy nem járna a vonat.
aug. 5. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!