Mennyire drága világítani egy vonaton?
Úgy értem ha az utastérben a plafon lámpák égnek, az nagyon sokat dob a vonat fogyasztásán?
Nagyon gyakran lekapcsolják és teljes sötètben ülnek az utasok. Ennyire drága lenne vilàgítani, vagy mi az oka ennek? Emeletes vonaton a lépcsőknél akár veszélyes is lehet a sötétség…
Igen, direkt lekapcsolják, hogy ne láss. Sőt, hogy ha leszállsz még ess is el, had nevessenek rajtad egy jó nagyot.
Egyébként írom ezt volt vasutasként, egyszer nekem fel sem tűnt, hogy nem kapcsoltam utastêr világítást. Szembejövő kollega nagyot röhögött, akkor esett le. Viszont vagy 40-en ültek a kocsiban, senkinek sem jutott eszébe bekopogni, hogy te idióta barom, kapcsolj már világítást.
Egyébkênt meg évekig ingáztam az ország rengeteg részéről ide-oda, de sajnos sose fordult elő, hogy sötét van. A buszon is általában kiégeti a szememet a világítás sötétben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!