Mennyire drága világítani egy vonaton?
Úgy értem ha az utastérben a plafon lámpák égnek, az nagyon sokat dob a vonat fogyasztásán?
Nagyon gyakran lekapcsolják és teljes sötètben ülnek az utasok. Ennyire drága lenne vilàgítani, vagy mi az oka ennek? Emeletes vonaton a lépcsőknél akár veszélyes is lehet a sötétség…
"Nagyon gyakran lekapcsolják és teljes sötètben ülnek az utasok."
Ez egyáltalán nem igaz! Megint egy olyan kérdés, ami egy hamis állításra épül...
Mi okom lenne hazudozni? :D a kérdést a vonaton sötétben kuksolva írtam, sajnos fotót nem csináltam (a lámpa azóta se ég, azóta legalább kint vagyunk ahol süt a nap)
Nem lekapcsolják, elromlik. Nincs pénz karbantartásra és ezért nem úgy működik, mint ahogy kellene. És ráadásul nem is a MÁV hibája, hanem a tulajdonosáé. A Halbikat is német selejtből vettük meg.
Az alternatíva az lenne, hogy azokat a vonatokat, amiket nem tudnak tökéletes kocsikkal kiadni, nem közlekedtetik. Csak akkor meg az lenne a baj, hogy miért mondják le a vonatok 50%-át.
A világítás fogyasztása elenyésző a teljes költséghez képest.
Nem, menetrendszerint közlekedő vonatra szálltam, sok más utassal együtt. Légyszi menj máshova kötekedni meg trollkodni, köszi.
A többieknek köszönöm a normális és informatív válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!