Lehet ebből baja a buszsofőrnek? Ez rasszizmusnak számít?
Direkt nem írom le hol történt. A megállóban banyatankokra szíjazott holmikkal várták a buszt. Volt ott biciklikerék, zsák, egyebek. Kettő megrakott banyatankot és egy bőröndöt biztosan láttam, de lehetett több dolog is. A sofőr nem engedte fel őket. Kisebbségiek voltak. Egyetértettem a sofőrrel. A babakocsis helyen volt egy anyuka a babájával, őket állták volna körbe a lomjaikkal.
Ugyanakkor belegondoltam, hogy a vasárnap esti diák rohamok sem járnak kevesebb holmival a buszon. Amikor öt-hat diák felszáll jónagy bőröndökkel egy járatra, ugyanúgy elállják a babakocsis helyet, mégsem szól senki egy rossz szót sem. (Én se!) De ha ezt természetes jelenségként kezelik, akkor a helyi járatra felvihető poggyász méretének korlátai elég nagyvonalúak. Az említett kissebbségi csapatban is volt minden nagy csomagra ember. Szóval lehet, hogy hivatalosan szabályt nem szegtek volna, csak mégis... Azok a lom csomagok borzasztóan néztek ki.
Lehet ebből a sofőrnek baja? Remélem nem. Megvédett minket egy nagyon kellemetlen utazástól. Főleg az anyukát a babával.
A diákok nem szemetet szállítanak a busszal.
Akkor lehetne ebből problémája a buszsofőrnek, ha azt mondta volna, hogy azért nem utazhatnak buszon, mert c.gányok.
Benne van a utazási szabályzatban. A buszon is olvasható hogy 1 ember mennyi és mekkora poggyászt vihet fel magával...
Ha ezt nem tartják be, joga (és kötelessége) hogy megtagadja a felszállást.
"diák rohamok sem járnak kevesebb holmival a buszon. Amikor hat diák felszáll jónagy bőröndökkel"
Nem mindegy hogy 6 diák bőröndökkel vagy 2 ember fejenként 3m³ zsákokkal akik önmagukban megtelítik a buszt, más nemis férne fel..
A buszok emberek szállítására vannak nem teherfuvarozásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!