Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKK buszjáratokon mióta kell...

BKK buszjáratokon mióta kell az utasnak megnyomnia egy gombot a busz oldalán felszállás előtt hogy kinyíljon az ajtó amit amúgy a buszsofőr is ki tud nyitni?

Figyelt kérdés

Ezek szerint egyes járatokon nem a sofőr nyitja felszálláskor?!

Mégis miért így van műszakilag megoldva egyes járatoknál ezek szerint?

Pár másodperc kellemetlenség után (mivel látássérült vagyok és fogalmam nem volt hol a gomb, persze ezek után mégis neki állt akadékoskodni hogy én miért nem vagyok képes megnyomni egy gombot amire elvileg mutogatott) sikerült kinyitnia az ajtót a sofőrnek. Ha ő ki tudja nyitni az ajtót, akkor miért az utasnak kell szenvedni? Főleg akkor ha hátrányos helyzetű és fogalma sincs arról hogy neki valaha felszállás előtt kell ezt megcsinálnia, és nem a sofőr nyitja ki, amikor egyértelműen ott állok és fel akarok szállni.

jún. 17. 18:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Már elég régóta ilyen a rendszer, amikor ovis voltam is járt már ilyen busz (pedig az nem most volt). Azóta folyamatosan jártak ilyenek, sofőrje válogatta, hogy nyitja-e vagy gombozni kell, de egyszerű a dolog, ha nem nyílt az ajtó magától, nyomtam a gombot és arra nyílt. Soha nem volt ebből probléma. Egészen addig, amíg nem jött az elsőajtózás, pláne annak erőltetett kiterjesztése. Azóta van, hogy bent is hiába nyomod a gombot, nem nyílik, csak az első ajtó.

A metrón is amúgy mélyedésben van a gomb, meg braille (vagy milyen) írás is van ott, nem hiszem hogy jelentős gondot kéne okozzon a megnyomása, bár én nem vagyok látássérült, de ha ez nem, valamilyen megoldást biztos lehetett volna találni rá, például hogy csipogjon, ahogy a CAF villamosokon.

jún. 23. 14:29
 12/12 anonim ***** válasza:

Köszönöm a választ, 10-es!

Esetleg még annyi, hogy mire kell figyelnie a sofőrnek megállóban állva, ha a hátsó ajtókat sem ő kezeli és még felszálló sincs a fülke előtt?

jún. 23. 15:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!