A budapestiek miért nem képesek felfogni, hogy már nincs az a szabály a metrók mozgólépcsőinél, hogy álljon jobbra, és lelassítják a többieket azzal, hogy mindannyian jobbra állnak?
Figyelt kérdés
jún. 5. 17:51
11/18 anonim válasza:
Ilyen szabály nem volt sosem. Ez mindössze egy illem volt, amit a sietők miatt érdemes betartani.
De egyébként 2017-ben, Kínában megállapították, hogy ezt nem ajánlatos betartani, mert balesetveszélyes:
12/18 anonim válasza:
11. Tudod, én már a legelső vonal (no nem a földalatti) átadásánál is éltem. Sokáig ki is volt matricázva, hogy jobb oldalon kell állni. A mozgólépcső-ügyeletesek rád is szóltak, ha nem így tettél.
13/18 anonim válasza:
„A mozgólépcsőn lehetőleg jobb oldalon kell utazni, és a bal oldalt szabadon kell hagyni a haladó utasok számára. A kisgyermeket javasolt a babakocsiból kivéve, kézben vinni.”
14/18 anonim válasza:
Technikailag az emberek "átfedésben" szállnak fel a mozgólépcsőre és úgy rendeződnek jobbra, ezáltal elhanyagolható mértékű időveszteség történik.
15/18 anonim válasza:
#12 De az is csak ajánlás volt, amit próbáltak betartatni. Nem azt mondom, hogy hülyeség, szerintem is jobb lenne, ha tartanák az emberek a jobbra tartáshoz, de nem büntettek sosem senkit érte.
#12 Itt is a hangsúly a "lehetőleg" szón van. Nem köteleznek rá, csak ajánlják. Ha szabályba tennék, és büntetnének érte, akkor több értelme lenne, mint jelenleg ennek a műszabálynak.
16/18 anonim válasza:
#12: Én viszont úgy emlékszem, hogy valamikor a 80-as évek második felében kezdték ezt propagálni és kimatricázni. Korábban összevissza álltak az emberek, nem volt szabály, de kérés sem. Sok évig tartott, míg az emberek megszokták ezt a szabályt, az első körben le is tettek róla, aztán a 90-es években újra kimatricázták, már újabb típusú matricákkal, és talán úgy 2000 környékére sikerült az embereknek rászokniuk erre.
17/18 anonim válasza:
16. Biztos lehetsz benne, hogy 70-ben már volt. Kötelező soha, de nem is írtam olyant.
18/18 anonim válasza:
Úgy látom, hogy az itt válaszolók többsége sem látja azt az egyszerű összefüggést, hogy ha csak a lépcső felét használjuk, akkor dupla annyi idő lesz, mire mindenki felér. De persze, hagyjuk szabadon a bal oldalt annak az 5 embernek, aki nem tudott időben elindulni otthonról, a másik 200 meg ráér libasorba rendeződni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!