Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonatra felvihetek 2 gabonasik...

Vonatra felvihetek 2 gabonasiklót a terráriumukban?

Figyelt kérdés
Már régóta szeretnék választ kapni.Ugye a vonat nem rázkódik annyira mint egy autó,ezért nem kell külön dobozban vinni őket.De egyáltalán fel lehet vinni őket? Németországba szeretnék utazni majd a nyáron vendégségbe és érdekelne,hogyan működik ez és ott hogy fogadják őket.addigra 1 évesen lesznek,nagy valószínűséggel 1méternél nagyobbak lesz lesznek.Papírok nem hiszem,hogy kellenek,kiírtam ezt a kérdést is és ezt a választ kaptam.
2010. okt. 29. 21:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%

Én láttam már gabona siklót,és igazából semmi kifogásom nincs ellene.De vannak állatok amiktől kiver a víz,még akkor is ha a gazdi egyszer sem veszi ki a dobozából.Elég a tudat,hogy az az állat is a fülkében utazik velem együtt.

Bizony ilyenkor nekem senki ne mondja,hogy "ha nem tetszik ki lehet menni a fülkéből" Főleg ha külföldre utazom,és nemcsak a drága vonatjegyet,meg a helyjegyet veszem meg..Ezért is kéne utána érdeklődnöd a szállítás helyességéről,hogy ne az indulásnál legyen nagy vita közted és az utasaid között..Nem mindenki szereti a hüllőket még akkor sem ha ártatlan gabonasiklókról van szó..Neked is kellemetlen lenne egy ilyen vita gondolom.

Ja,én semmi esetre nem utaznék pókokkal,és kígyókkal.Egyszerűen képtelen lennék..

2010. okt. 29. 23:18
 12/21 A kérdező kommentje:
Igen nagyon is zavarna egy ilyen vita.Főleg a siklók miatt,mert ők könnyen bestresszelnek ha én is ideges vagyok és az nem jó nekik.Találtam egy jogszabályt ami a Horvátországba való kivitel feltételeit írja le.Most egy Németországba való kivitelt kell keresnem,mert nem biztos,hogy a 2 egyezik.Kell egy papír amiben az áll,hogy a siklók egészségesek.Ezt egy magyar állatorvosnak kell igazolni.Ezzel nem lesz problémám, hüllőkkel is foglalkozó állatorvos van a környéken.Júliusig meg tudom oldani.
2010. okt. 29. 23:30
 13/21 A kérdező kommentje:
Megtaláltam.Ugyanaz,mint a horvátoknál.Csak igazolni kell,hogy egészségesek.
2010. okt. 29. 23:33
 14/21 anonim ***** válasza:

tegnap 23:18 vagyok

Nekem semmi bajom a siklókkal,de ne feledd,hogy nem mindenki toleráns, vannak emberek akiknek hiába magyaráznád meg,hogy a siklóid ártatlanok,nem betegek (előbb betegszenek meg egy köhögő emberektől mint a siklóktól) akkor is kiverik a hisztit.Mindenképpen ha tudsz kérj a vasút társaságtól is egy papírt,hogy nyugodtan szállíthatod őket.Így a vita előtt elég ezt az illető emberek orra alá dugni..

De azért remélem,hogy nem lesz semmi gondod,és épségben kijuttok..

2010. okt. 30. 01:11
 15/21 anonim válasza:
Dobozba kell rakni őket vonaton is, nem a rázkódás miatt, hanem ez a szabály, zárt tárolóeszközben kell szállítani.
2010. okt. 30. 01:27
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

dobozold be őket, több okból is:

1 semmi szükséged több órányi vitára a vonaton

2 hisztis fóbiás utastárs is lehet a vonaton, aki nem fog tudni racionálisan gondolkodni és higgadtan viselkedni, ha a fóbiája tárgya fél méterre van tőle

3 az állataid zárt dobozban nyugodtabban fognak utazni

2010. okt. 30. 06:11
 17/21 A kérdező kommentje:
Rendben akkor dobozban fogom vinni őket,de a terráriumot is magam mellett fogom tartani alom nélkül.Ha átértünk majd visszateszem őket.Furcsán fogok majd kinézni egy 100x50x40es terráriummal és 2 cipős dobozzal(addigra kb 1 méteres lesz mind2,ez a méretű doboz kell nekik) a kezemben,de se baj :D Lényeg,hogy ne kössenek belém.Papírt is szerezni fogok arról,hogy szállíthatom őket.Köszönöm a tanácsokat.
2010. okt. 30. 09:36
 18/21 anonim ***** válasza:

Vazze, elöszor gabonasilót olvastam. Még gondoltam is, ha azt felviszed a vonatra, ráadásul kettöt is, akkor kinyalom a segged fényes nappal a parlament elött:D:D

Amúgy ne csinálj belöle gondot, csomagold be jól, aztán kész is. Nem kell túlbonyolítani.

2010. okt. 30. 19:42
 19/21 A kérdező kommentje:
Az tényleg nagyobb teljesítmény lenne :D
2010. okt. 30. 20:35
 20/21 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy vonaton nem tűrhető közízlést sértő dolgokat művelni, szóval ha a kalauz úgy ítéli meg, talán még le is tehet velük, mivel ők nem hüllőszakértők, és az utasok sem, hogy meg tudják különböztetni őket a mérgeskígyóktól. Amúgy meg nem úgy van, hogy akinek nem tetszik, az kimegy a fülkéből, mivel lehet, hogy nekik odaszól a helyjegyük, másrészt nem minden vonat fülkés kocsikkal közlekedik. Elég kellemetlen lenne beülni velük egy olyan kocsiba, ahol a legkülönfélébb nemzetiségűek utaznak az arabtól a feketékig, és elmutagatni nekik, hogy nem veszélyesek, miközben kitör a sikoltozás :) Úgyhogy mindenképp valami nagyon diszkrét módot kell találni az utaztatásukra.
2010. okt. 31. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!