Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonatra felvihetek 2 gabonasik...

Vonatra felvihetek 2 gabonasiklót a terráriumukban?

Figyelt kérdés
Már régóta szeretnék választ kapni.Ugye a vonat nem rázkódik annyira mint egy autó,ezért nem kell külön dobozban vinni őket.De egyáltalán fel lehet vinni őket? Németországba szeretnék utazni majd a nyáron vendégségbe és érdekelne,hogyan működik ez és ott hogy fogadják őket.addigra 1 évesen lesznek,nagy valószínűséggel 1méternél nagyobbak lesz lesznek.Papírok nem hiszem,hogy kellenek,kiírtam ezt a kérdést is és ezt a választ kaptam.
2010. okt. 29. 21:27
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
100%

Az alábbiak alapján szerintem nem, de nagyobb pályaudvarokon pontos infót tudnak adni.

www.mav-start.hu-Nemzetközi utazás.

"Állatok szállítása:

Kisebb állatok (macska, madár, stb.) olyan zárt tartóban, amely a kiszökést megakadályozza, és amelyben a többi utast nem zavarják, díjmentesen szállíthatók.

Az étkezőkocsikba és egyes 1. osztályú kocsikba állatok bevitele tilos, az éjszakai kocsikban pedig csak bizonyos esetekben, általában az egész fülke lefoglalásakor szállíthatók.

Kutyák szállítása a vonaton félárú menetjegy megfizetése mellett lehetséges."

2010. okt. 29. 21:58
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem árt utána nézni,hogy hüllőket bevihetsz -e egy idegen országba. Elég komolyan veszik az állatok szállítását..De szerintem csak úgy nem vihetsz sem a vontra sem az adott országba..

Csak egy példa.Az egyik ismerősöm ide Angliába hozta ki a kutyáját.Mivel állattartó lett,így jelezni kellett az állatorvosnál aki a kutyát 2 hétre karanténba tartotta( ez azt jelentette,hogy 2 hétig nem vihették a parkba a kutyát sétáltatni) majd újra megvizsgálta,és onnantól kezdve minden rendben volt.HA egy kutyával ennyi gond van,akkor két hüllővel is lesznek..

2010. okt. 29. 22:04
 3/21 anonim válasza:
100%

A MÁV 2. osztályú kocsijaiban zárt terráriumban szállíthatod őket. Hogy a nemzetközi kocsikban lehet-e, azt nem tudom. Mivel nem minősül veszélyes állatnak ill. nincs közegészségügyi vonatkozása (ellentétben pl. a kutya-macska veszettségével), nem hiszem, hogy maga az országok közti mozgatás, különösen az EU területén, gondot okozhatna.

Üdv, áo-hallgató

2010. okt. 29. 22:48
 4/21 anonim ***** válasza:
66%

nem örülnék, ha két ilyen állattal kellene megosztanom a fülkét mondjuk...

még a jólnevelt nyugodt kutyámat is kinézik a vonatról, pedig van jegye és minden oltása... hát akkor képzeld el az arcokat a siklóid láttán...

brrrr

2010. okt. 29. 23:06
 5/21 A kérdező kommentje:
A gabonasikló is terjeszthet szalmonellát,de a vonaton nem venném ki őket.Zárt terráriumra gondoltam én is,olyanra aminek tolóajtaja van.A siklóim teljesen egészségesek 2 hónapja vannak nálam.Minden nap kiveszem őket kb. 30 percre és semmi bajom nincs tőlük.Még érdeklődni fogok,de köszönöm szépen a válaszaitokat.
2010. okt. 29. 23:06
 6/21 A kérdező kommentje:
Akinek nem tetszik kimehet a fülkéből és állhat vagy átmehet másikba ha az jobb.Én így gondolom :D
2010. okt. 29. 23:08
 7/21 anonim válasza:
67%

A szalmonella nem számít közegészségügyi vonatkozásnak. És igen, akinek nem tetszik, kimehet a fülkéből. Amúgy akik itt fanyaglognak, láttak már egyáltalán gabonasiklót?

áo-hallg.

2010. okt. 29. 23:10
 8/21 anonim ***** válasza:
66%

csak hogy a többi utas vett jegyet, a siklóid meg nem... és ha a fülkében a többiek úgy gondolják, akkor neked kell kimenned...

kérdezd meg a kallert :) ez így van...

2010. okt. 29. 23:13
 9/21 anonim válasza:
58%
A sikló ebben a szituációban POGGYÁSZ. Akinek nem tetszik a kockás bőröndöm, az sem küldhet ki a fülkéből, 20 másik egyetértésével sem.
2010. okt. 29. 23:15
 10/21 A kérdező kommentje:
Elvileg fizetni kell utánuk és akkor teljesen rendben vannak.Ha nem én lennék a fülkében az első természetesen megkérdezném,hogy zavarná-e őket ha beülnék velük,de ha én lennék abban a fülkében az első ők meg odamennének kötözködni akkor kiküldeném őket.Szerintem teljesen korrekt lenne így.
2010. okt. 29. 23:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!