Gabonasiklót lehet hallal etetni?
Figyelt kérdés
következő a helyzet. vannak egereim, meg van egy nagy akvárium is ahol elszaporodtak a guppik és a zebradániók(se tüskéjük, se mérgük, puha kis hal mindkettő fajta). Ha vennék egy kicsi gabonasiklót, de nem lenne naposegerem, adhatnék neki halat?(frissen, csapkodósan:P)?2011. febr. 12. 19:52
2/6 anonim válasza:
A gabonasikló tápláléka: rágcsálók, egerek, hörcsögök, kisebb patkányok. A vadonban denevéreket, madarakat és gyíkokat is zsákmányol. Áldozatát szorítással öli meg. A kikelt fiatalok gyakran visszautasítják az első egerüket, ezért kényszertáplálást, tömést kell alkalmazni. A kis siklókat naposegérrel, később szőrösödő szopósegérrel, a növendékeket pattogós vagy fiatal felnőtt egérrel, a felnőtteket 1-3 nagy egérrel kell etetni. A felnőtteket másfél-kéthetente etessük, a kicsiket 6 naponta. Több internetes oldalon tévesen azt olvastam, hogy a kis gabonasiklóknak adjunk tücsköt és egyéb rovarokat. A gabonasiklók NEM esznek rovarokat! Ha kiskorától hozzászoktatjuk, adhatunk kígyónknak fagyasztott egeret is, ami egyrészt humánus módszer, másrészt nem kell tartanunk az egér okozta esetleges harapásoktól, sérülésektől. Sak kifejlett gabonasikló nem fogadja el a fagyasztott táplálékot, az élő préda mozgása kelti fel a vadászösztönt. Ritkán előfordul kannibalizmus is, ezért csak közel egyforma méretű egyedeket tartsunk együtt. Etetés után 2-3 napig ne vegyük ki kígyónkat, mert az visszahányáshoz vezethet.
5/6 anonim válasza:
előző vagyok, bocsi, hogy ezt írtam de nem értem hogy lehet egy élő állatot csak azért szaporítani, hogy megetesd egy másikkal.
A KÉRDÉSEDRE VÁLASZOLVA: csak olyannal etesd ami a természetes élőhelyén van
6/6 anonim válasza:
Utolsónak, tehát a kisállat kereskedésbe? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!